Sibiu: În iunie, 1001 oameni joacă baschet în centru Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 sibieni vor să intre în Cartea Recordurilor jucând baschet în Centrul Sibiului. Microbul baschetului depăşeşte din nou limitele statului de fani în cazul tinerilor suporteri din galeria echipei locale de baschet, CSU Sibiu.

Dragostea pentru sportul rege de peste Ocean se dovedeşte a fi la fel de mare încă odată şi la Sibiu. După ce în urmă cu aproape doi ani, la începutul lui august o mână de tineri sibieni au reuşit să joace baschet non-stop, timp de peste 72 de ore şi au intrat în prestigioasa Worlds Record Academy, aceiaşi organizatori, asociaţia „Al 6-lea jucător” şi-au pus în cap să facă încă o „năzbâtie” prin care baschetul să fie cinstit aşa cum se cuvine. Mai exact aceştia vor să strângă peste 1000 de oameni care să joace simultan un meci de baschet de 40 de minute. „Vrem să facem meciul la care participă cei mai mulţi oameni şi deja avem 250 de persoane înscrise pe lista celor ce vor să participe la eveniment. Aşteptăm în continuare să se înscrie pe oricine vrea să fie alături de noi să trimită so scrisoare de intenţie în acest sens pe adresa csufans@sibiul.ro. Vom aduce acolo şi câteva grupe de copii la grădiniţă” a explicat Claudiu Hila, preşedinte al asociaţei organizatoare. Interesant este faptul că deja pentru acest record s-au primit solicitări şi partea mai multor fani ai baschetului din Braşov, Cluj, Timişoara, Tg Mureş, Ploieşti şi chiar şi Rovinari, pentru a participa la eveniment. Ideea cu numărul 1001 persoane participante face şi ea parte dintr-o strategie bine aleasă. Participanţii vor fi împărţiţi în două echipe iar scorul va conta şi el. „Va fi echipa albaştrilor şi echipa galbenilor, iar la jumătatea meciului, când va fi pauza de 10 minute vom contabiliza punctele şi vom anunţa scorul. La final vom face acelaşi lucru” spune unul din organizatori.
 
Probleme cu banii
Organizatorii recordului ce va avea loc teoretic în data de 13 iunie spun că ar avea nevoie de un buget de 20.000 de euro pentru ca totul să meargă aşa cum trebuie. Claudiu Hila a mărturisit că o mână de ajutor din partea afaceriştilor sibieni sau din partea celor ce vor să se alăture asociaţie este bine venită. „Până acum avem finanţare de aproximativ 10 la sută din suma totală de care avem nevoie. Mai avem câteva promisiuni, dar orice persoană care ne poate ajuta o aşteptăm cu braţele deschide” a explicat Claudiu Hila. Organizarea unui astfel de record nu poate fi făcută decât într-o piaţă sau pe o stradă îndeajun de lungă încât pe ea să încapă 1001 persoane. De aceea a fost ales Bulevardul Corneliu Coposu acolo urmând să fie montate 168 de panouri de baschet, ce vor fi donate apoi către şcoli, grădiniţe şi sponsori. Organizatorii au făcut deja demersurile necesare pentru blocarea străzii.  Tentativa va avea loc chiar şi dacă vremea va fi potrivnică.

Un alt record în 2011
Pentru că recordul celui mai lung meci de baschet din lume, stabilit în anul 2007, nu a fost recunoscut de cei de la Guinnes Book ci doar de Worlds Record Academy, cei care au participat atunci la acţiune au stabilit că în 2011 vor face din nou un asemenea meci şi vor chema la faţa locului un oficial din Anglia. „Peste doi ani vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a bate şi la Guinnes acest record” a explicat Hila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite