Sibiu: Peste o sută de motociclişti au mărşăluit pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii autovehiculelor pe două roţi au făcut apel la toleranţă şi respect în traficul rutier. Cu sute de pliante informative împărţite, motocicliştii au atras atenţia şoferilor că pot salva o viaţă dacă sunt mai atenţi.

Oameni costumaţi în haine de piele, cu protecţii şi veste reflectorizante şi motociclete de toate felurile, de la enduro până la choppere şi super-sportive. Toţi, strânşi cu zecile în parcarea Complexului Comercial Şelimbăr – Promenada Mall, pentru a milita împotriva accidentelor rutiere şi a neatenţiei la volan. Cu mesaje preventive şi de atenţionare pentru conducătorii auro, motocicliştii au vrut să tragă un semnal de alarmă pentru ca cei care aleg să se deplaseze în trafic pe două roţi să nu ajungă cifre în statisticile cu accidente mortale. Începând cu ora 10, mitingul anual de sensibilizare a şoferilor şi a tuturor participanţilor la trafic a străbătut oraşul, din Şelimbăr, pe bulevardul Vasile Milea, Şoseaua Alba Iulia şi s-a încheiat în parcarea Complexului Comercial Ambient, după o jumătate de oră. Marşul s-a desfăşurat în perfectă ordine, pe banda unu a arterei rutiere. Motocicliştii au rulat cu 25 km/h în coloana care s-a întins pe câteva sute de metri, fiind flancaţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Piaţa Mică a fost ultima destinaţie a celor mai mulţi dintre participanţii la miting.

Au fost împărţite pliante şoferilor
La fiecare intersecţie de pe traseu poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate, împreună cu membrii Clubului de Motociclişti AVATAR Sibiu au distribuit pliante cu conţinut informativ-preventiv, ilustrate cu imagini terifiante din accidentele care au avut loc anul trecut. Acţiunea motocicliştilor din Sibiu face parte din campania demarată la nivel naţional de Asociaţia Motocicliştilor din România (AMR) sub motto-ul “Acordă o şansă!” şi a fost organizată de AVATAR R.C. Sibiu, Comunitatea Motocicliştilor din Sibiu (CMS) şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu (IPJ). Campania are un scop dublu, vizând nu numai atenţionarea conducatorilor auto asupra existenţei motocicliştilor în trafic ci şi avertizarea motocicliştilor asupra riscului la care se expun atunci când conduc imprudent sau când merg pe motocicletă fără a purta echipament.

Zeci de motociclişti mor anual în accidente

De la începutul anului, în Sibiu motocicliştii au fost implicaţi în cinci accidente care s-au soldat cu patru răniţi grav şi trei răniţi uşor. În rândul scuteriştilor, numărul accidentelor a fost şi mai mare, în urma celor nouă evenimente o persoană a murit şi alte zece au fost rănite. În aceeaşi perioadă a anului trecut, pe drumurile judeţului Sibiu au avut loc şapte accidente care au provocat moartea unui motociclist şi rănirea altor şapte persoane. Tot atunci a mai murit un scuterist şi alţi nouă au fost răniţi. De la începutul anului, în România au murit 70 de motociclişti. Pot părea simple cifre, dar e vorba de vieţi omeneşti. Statistic, cel mai mare procent al accidentelor cu motociclişti are drept cauză neatenţia conducătorilor auto. „Neglijenţa şi indiferenţa conducătorilor auto faţă de o categorie aparte de participanţi la traficul rutier, şi anume mopedişti şi motociclişti, este una din problemele cu care se confruntă poliţiştii Serviciului Poliţie Rutiere, îndeosebi în municipiul Sibiu”, arată un comunicat al IPJ Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite