Sibiu: 65.000 de euro investiţi degeaba într-un site de promovare a Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean întârzie de un an de zile lansarea unei pagini web de promovare a Sibiului. CJ-ul a anunţat din aprilie 2008 lansarea unei pagini web de ce face parte din proiectul „Management informaţional eficient la nivelul judeţului Sibiu”.

După ce a manageriat proiecte în valoare de zeci de milioane de euro ca de exemplu cel legat de modernizarea aeroportului Sibiu sau modernizarea drumului ce leagă Sibiul de Agnita, Consiliul Judeţean Sibiu îşi arată slăbiciunile în privinţa unei investiţii de sute de ori mai mică. Anunţată cu mare tam tam, lansarea paginii de internet infosibiu.ro, care face parte din proiectul „Management informaţional eficient la nivelul judeţului Sibiu”, ce are ca scop crearea unui site nou şi atractiv de prezentare a judeţului, este practic şi la ora actuală un eşec total. CJ-ul a făcut public încă din aprilie 2008 faptul că va exista pe internet o astfel de pagină, preşedintele insituţiei, Martin Bottesch anunţând şi data clară când pagina va fi gata şi complet funcţională. „Vor fi informaţii despre populaţie, învăţământ, sănătate, agricultură, infrastructură, cultură, turism, instituţii publice, societăţi comerciale, oferte de terenuri, clădiri sau afaceri, drumuri, căi ferate (mersul trenurilor), aeroport (program de zbor), proiecte de investiţii la nivelul minicipiului Sibiu şi a localităţilor componente ale judeţului” a spus atunci cu tărie Botthesch care a promis că pagina va fi funcţională din iunie 2008.

Probleme cu completarea datelor
Pe lângă faptul că între timp s-a schimbat şi numele şi adresa paginii web, din infosibiu.ro în sibiuinfo.ro, la ora actuală aceasta este goală complet, informaţiile lipsind cu desăvrâşire sau au fost postat date eronate în totală contradicţie cu realitatea. Chestionat de Adevărul de Seară pe această temă, preşedintele CJ, Martin Bottesch a recunoscut că sunt probleme în finalizarea proiectului şi că face presiuni pentru remedierea situaţiei. „Da avem ceva probleme. Se lucrează încă la completarea datelor. De fapt am cerut ca site-ul să fie blocat până la finalizarea lui şi să fie pus în funcţiune când totul va fi gata. Din păcate datele se strâng foarte greu. Vă daţi seama că nu îmi convine situaţia asta. Am dat personal sarcină chiar zilele acestea să finalizeze odată acest proiect, la cei de la Direcţia Tehnică, Investiţii şi Patrimoniu şi nu numai” a punctat Bottesch. Acesta a recunoscut şi că într-adevăr această pagină trebuia să fie funcţională din iunie 2008 şi finalizată până la finele lui noiembrie din acelaşi an.

Peste 65.000 de euro investiţi
Sibiuinfo.ro a „înghiţit” peste 65.000 de euro pentru a fi realizată. Din aceşti bani, 47.000 de euro au venit din fonduri Phare, iar aproximativ 19.000 euro au fost alocaţi din bugetul propriu de Consiliul Judeţean Sibiu. Alte judeţe care au demarat acelaşi proiect au paginile funcţionale, cum este cazul în Timiş, dar Sibiul are „fraţi” printre întârziaţi, cum este cazul judeţului Braşov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite