Sibiu: Peste 7.600 de elevi afectaţi de greva profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teza cu subiect unic a fost amânată pentru joi. Elevii au venit astăzi la cursuri şi au continuat pregătirile pentru teza la limba şi literature română.

Încă o dată, cadrele didactice dau înapoi de la deciziile pe care le luaseră în urmă cu câteva zile. Deşi susţineau sus şi tare că nimic nu îi va îndupleca de data aceasta şi că vor boicota tezele cu subiect unic, profesorii au decis aseară, în urma întâlnirii de la sediul Ministerului Educaţiei să nu mai fac grevă astăzi, iar lucrarea scrisă la limba română, din cadrul tezelor unice, a fost reprogramată pentru joi, 7 mai. “În urma discuţiilor de ieri, am realizat un proiect care conţine nouă puncte referitoare la drepturile salariale ale profesorilor, urmând ca mâine să stabilim dacă vom semna acest proiect sau nu”, ne-a spus Teodor Fârţonea, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Sibiu. În urma referendumului realizat săptămâna trecută în unităţile de învăţământ sibiene, 60% din şcolile generale din judeţul Sibiu au întrunit procentele necesare declanşării grevei, ceea ce ar fi însemnat că activitatea ar fi fost stopată în 113 unităţi de învăţământ

Păreri împărţite între elevi

La nivelul judeţului Sibiu, 7.601 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a ar fi trebuit să participe la teza cu subiect unic la limba şi literature română. Anunţul că examenul a fost reprogramat a fost primit în mod diferit de elevi, unii fiind fericiţi că au mai câştigat puţin timp pentru pregătire. “Este bine că dăm peste două zile. Nu prea mă pregătisem pentru astăzi”, ne-a spus Vlad Creţu, elev în clasa a VII-a. Nu de aceeaşi părere au fost însă şi colegii acestuia, care se tem că efectele grevelor ar putea fi mai grave şi se vor răsfrânge asupra lor. “Oricum eram pregătiţi. Trebuia să dăm astăzi, că aşa, dacă ne tot amânăm, unde ajungem? Noi nu avem nicio vină că ei nu se înţeleg”, este de părere Alexandra Mohanu.
Mai multe detalii despre reacţiile elevilor şi profesorilor puteţi afla în ediţia de astăzi a ziarului "Adevărul de Seară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite