Sibiu: Cea mai bună şcoală din oraş a fost retrocedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a pierdut spaţiile în care funcţionează trei din cele mai importante licee din oraş, municipalitatea a rămas şi fără clădirea şcolii numărul 15.

Că majoritatea clădirilor vechi din centrul istoric al Sibiului şi nu numai se retrocedează aproape pe bandă rulantă în ultimii ani nu mai este un secret pentru nimeni. Printre insituţiile cele mai afectate de acest efect, se află şi primăria Sibiu. Administraţia locală a rămas în ultimii doi ani fără clădirile în care funcţionează Liceul Pedagogic „Andrei Şaguna”, Liceul Teoretic „Constantin Noica” şi Colegiul Agricol „D.P. Barcianu”, spaţii pentru care acum plăteşte chirie către actualii proprietari, ce şi-au recuperat în instanţă moştenirile. De luna viitoare pe lista cheltuielilor se adaugă acum încă o clădire în care funcţionează o instituţie de învăţământ. După ce Arhiepiscopia Ortodoxă Română din Sibiu, a obţinut printr-o decizie dată de Comisia specială de retrocedări clădirea în care funcţionează Scoala Numărul 15 de pe strada Bastionului, municipalitatea s-a văzut nevoită să predea imobilul respectiv, lucru care s-a şi făcut conform unui proces verbal încheiat în data de 10 aprilie. După ce s-a negociat, primăria şi Arhiepiscopia Sibiu au ajuns la un acord prin care se încheie un contract de închiriere de 3 ani, începând cu data de 5 mai şi sa stabilit un cuantum lunar al chiriei de aproximativ 11.300 de lei pe lună. Din aceşti bani, 6500 de lei merg către Arhiepiscopie, iar restul de 4500 de lei se depun într-un fond la Primăria Sibiu, ca şi donaţie din partea proprietarului pentru lucrări de investiţie şi reparaţii la imobilul închriat municipalităţii.

Şcoală cu 700 de elevi
Colegiului Naţional „Octavian Goga” de  care aparţine şi clădirea în care funcţionează în prezent Şcoala Generală nr. 15 spune că cei 680 de elevi care învaţă aici nu vor fi afectaţi în niciun fel. Potrivit directorului instituţiei, Constantin Catrina, şcoala se află într-o stare foarte bună şi nu necesită renovări deocamdată. „Şcoala a fost renovată complet în anul 2004, când au fost investiţi aproximativ 400.000 de euro în lucrările de reabilitare. Acum, clădirea se află într-o situaţie foarte bună”, a spus acesta.
Mai multe amănunte în ediţia de mâine din Adevărul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite