Sibiu: Tunsoarea pixie este principalul trend în vara 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Tunsoarea pixie este principalul trend în vara 2009
Sibiu: Tunsoarea pixie este principalul trend în vara 2009

Stiliştii spun că frizura scurtă, băieţoasă şi tinerească este pe val şi anul acesta. Bobul scurtat, stilul pixie, bobul simplu şi părul lung stratificat, în linii drepte, sunt tendinţele acestei veri în materie de hair style.

Chiar dacă stiliştii nu sunt de cele mai multe ori pe aceeaşi lungime de undă, cu un lucru sunt toţi de acord. În această vară continuă să se poarte coafurile simple, fără volum, iar părul vopsit în culori naturale. Când vine vorba de lungimi, lucrurile se complică, dar dau soluţii atât celor care poartă părul scurt cât şi celor care nu vor să renunţe la plete. „Cele care au adoptat stilul bob în 2008 şi vor sa fie la modă şi în vara lui 2009, trebuie fie să-şi lase părul să crească, fie să adopte o tunsoare mai extremă. Aici intervine bobul scurtat şi stilul pixie. Direct spus, bobul scurtat este extrem! Nu e nici pixie, nici bob. Scurtat peste tot, chiar şi cu un breton foarte franjurat, acest stil poate fi purtat de acelea care au multa încredere în sine. Un bun exemplu este manechinul Agyness Deyn”, a declarat stilistul Paul Rădulescu.

Bobul simplu se poartă şi în această vară
Dar şi bobul se poartă, chiar dacă nu este la fel de unic. Stilizat corect va arăta bine în continuare. Părul până la bărbie va arăta mai sexy puţin ciufulit iar cel până la umeri poate avea bucle lejere. Părul lung, tăiat şi stratificat corespunzător, se va purta la fel de bine în această vară. „Se poartă părul cât mai îngrijit, să aibă luciu, să fie sănătos. Chiar dacă îl vopsim, trebuie să folosim măşti pentru protecţie solară”, a precizat hair stilist Andreea Băcilă. Extensiile şi prelungirile de păr sunt încă în ton. Ceea ce nu e deloc în tendinţe este comandarea unor extensii de pe internet şi aplicarea acestora acasă, în faţa oglinzii, fără ajutorul unui profesionist.

„Nu imitaţi stilul vedetelor!”
Încă un sfat de la stilişti pentru sibience este să nu mai încerce să imite stilul vedetelor, pentru că nu se potriveşte oricui şi rezultatul nu va fi cel scontat. „Pentru o tunsoarea trebuie să ai în vedere multe detalii, precum gâtul, forma feţei, fruntea, sprâncenele”, a mai spus Andreea Băcilă. Astfel, stilul Rihannei nu o să arăte bine pe oricine. „Sunt persoanele care vor să copieze foarte mult vedetele. Mi s-a cerut de multe ori să tund aşa cum este Victoria Beckham. Tunsorile scurte se poartă foarte mult acum, dar nu se potrivesc oricui”, a declarat hair stilist Andreea Calburean.
Dincolo de toate trendurile lansate pe podiumurile de modă, sibiencele sunt invitate de stiliştii cu care am discutat să-şi găsească o coafură care să le vină bine. „Până la urmă, se poartă ce-ţi stă bine”, a încheiat Paul Rădulescu. „Degeaba se poartă ceva anume, dacă nu îţi stă bine, nu te tunzi aşa!”, confirmă şi Andreea Calburean.

Vopsea în culori pastelate
Mulţi stilişti s-au întors în acest sezon la părul lăsat în culoarea lui naturală, fără nicio vopsea aplicată. Aceştia mai fac şi concesii şi spun că e permisă vopsirea, dar în tonuri naturale, pastelate, castaniu deschis, blond mediu, şi cu accente foarte clare, cum ar fi o şuviţă contrastantă, lată. Atenţie la produsele folosite, care trebuie să fie de calitate pentru un rezultat de invidiat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite