Sibiu: Start la transferul şi pretransferul cadrelor didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi până în 7 mai, cadrele didactice care solicită pretransferare sau transferare pentru restrângere de activitate îşi pot depune dosarul la ISJ.

La nivelul judeţului Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean a scos 919 posturi complete pentru titulari, dintre care 64 sunt destinate cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate. Posturile se adresează doare cadrelor didactice titulare şi sunt destinate atât celor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului, restrângerile de activitate pot fi cauzate de scăderea numărului de elevi sau de faptul că profesorul rămâne cu mai puţin de jumătate din normă, adică nouă ore pe săptămână. “Cele 64 de cadre didactice care intră în restrângere de activitate nu vor rămâne fără un loc de muncă. Aceştia vor avea posibilitatea să aleagă un alt post, iar din experienţa anilor trecuţi vă pot spune că nu au fost cazuri în care să nu putem asigura acestea posturi”, ne-a spus inspectorul Dorel Băilă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

În judeţul Sibiu există, în total, 5.507 posturi didactice. 3.620 dintre acestea sunt ocupate de cadre didactice titulare, iar restul de 1.887 de suplinitori. Pe medii, 3.872 dintre acestea se află în mediul urban, iar 1.635 în rural.

Mai multe detalii despre actele necesare şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească profesorii pteţi afla din ediţia de astăzi a cotidianului ADEVĂRUL DE SEARĂ, din Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite