Sibiu: Spectacole pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Spectacole pe bandă rulantă
Sibiu: Spectacole pe bandă rulantă

Nu mai puţin de 10 evenimente vor fi prezentate publicului în această seară. Mai multe păsări şi un elefant uriaş va defila pe corso, iar Silviu Purcărete va pune în scenă „Faust”, cea mai grandioasă piesă montat vreodată la Sibiu.

Dacă vremea nu le va pune beţe în roate, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru vor prezenta în această seară, între orele 18.00 şi 23.00, o serie de evenimente inedite, printre care spectacole de stradă, de muzică şi dans şi concerte.
Începând cu ora 18.00, bulevardul Nicolae Bălcescu va fi invadat de 17 păsări uriaşe şi viu colorate, care îi vor încânta cu siguranţă pe micuţii care vor participa la paradă. „«Les Oiseaux de Lux» este un spectacol itinerant de 25 de minute, cu 17 păsări monocrome uriaşe şi călăreţii lor veniţi din altă lume în stradă, pentru a participa la festival. Păsările au avut un succes uriaş şi au fost prezentate în parade şi alte tipuri de spectacole din 36 de ţări”, arată reprezentanţii festivalului. După reprezentaţia de la ora 18.00, spectacolul va fi reluat şi de la ora 20.30.
Mandinga concertează în Piaţa Mare
Solista va urca pe scenă de la ora 21.30, iar iubitorii de muzică bună mai pot asista la concertul “Mother earth!Father ski!”, a unei companii ruseşti, de la ora 19.00, la sediul teatrului, iar de la 20.00, la Cisnădie va avea loc concertul “Hurlevent”.
Printre spectacolele care vor fi prezentate în această seară se numără şi “Protugalia”, a Teatrului Municipal din Baia Mare, care va fi prezentat de la ora 19.30 în Parcul Tineretului, “Poveste din Beijing”, a unei companii chinezeşti, care va fi prezentat de la ora 20.00, la Liceul de Artă, “Hamletmachine”, a lui Dragoş Galţoiu poate fi urmărit de la 21.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar de la 22.00, la Hala Balanţa va fi prezentat spectacolul “Faust”, în regia lui Silviu Purcărete.
Spectacol de muzică şi lumini
Un mare success la public va avea cu siguranţă şi spectacolul care va încheia seară şi care va scoate din nou iubitorii de teatru în stradă, prezentat de compania franceză Korbo. "«Parada elefănţescă» este un spectacol de stradă magnific şi poetic, cu 1001 lumini. Această paradă reprezintă un spectacol ambulant de lumină pe tema Indiei, Bollywood-ul şi prin extensie, a Asiei”, spun organizatorii.  Parada include o marionetă gigantică ce pare vie, înaltă de patru metri, care va fi manipulată de trei păpuşari. Această marionetă-elefant se deplasează, scoate sunete şi poartă în spate o prinţesă Maharană, alături de nişte invitaţi: o dansatoare ţigancă din Jaisalmer, un cornak şi păpuşari indieni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite