Sibiu: Skiorii n-au onorat ultimele zile cu zăpadă pe pârtia Onceşti de la Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost anunţat ca un ultim sfârşit de săptămână optim sporturilor de iarnă la Păltiniş, sâmbătă,  pe pârtie au fost doar  o mână de oameni. Vremea frumoasă de primăvară a umplut în schimb Curmătura Ştezii de maşini, grătare, mici şi mult fum. Şi cum soare şi aer curat era de găsit şi la altitudini mai joase, foarte puţini oameni au mai urcat până la Păltiniş.

În ciuda faptului că acestea sunt ultimele zile în care se mai poate schia pe pârtia Onceşti, numărul celor care au venit să schieze sau să se dea cu snowboard-ul a fost foarte mic, proporţia cea mai mare a vizitatorilor de ieri din Păltiniş înclinând doar pentru o plimbare dus-întors cu telescaunul. 

Gata cu zăpada
Temperaturile ridicate din săptămâna care tocmai se încheie au „nimicit” cu consecvenţă stratul de zăpadă de pe pârtie, care în fiecare zi a scăzut cu câţiva centimetri. „Zăpada s-a topit foarte repede în ultimele zile, dacă nu era soarele atât de arzător ar mai fi rezistat câteva săptămâni”, declară un reprezentant al societăţii care deţine instalaţia de telescaun. Astfel, baza pârtiei a fost prima care a renunţat la zăpadă iar acum arată precum un stadion de fotbal de divizie D, în timpul ploilor de primăvară. Pe lungimea pârtiei, stratul de nea a lăsat să se vadă din loc în loc pâlcuri de iarbă veştejită care nu au reprezentat însă o problemă pentru schiorii de pe pârtie, acestea putând fi ocolite cu uşurinţă. Un strat mai consistent de zăpadă s-a întâlnit în sectorul de platou, unde grosimea ajunge şi la 30 de centimetri. „Aici, pe platou, zăpada s-a depus într-o cantitate mult mai mare decât pe zonele abrupte şi este încă într-un strat destul de gros. Este şi bătătorită foarte bine şi, în opinia mea, se va păstra până spre sfârşitul săptămânii viitoare”, precizează Ioan, un schior obişnuit al staţiunii.

În prima parte a zilei nu a fost dificil să se formeze grupuri de opt persoane, câte erau necesare, pentru urcarea pe munte cu telescaunul, dar după amiază instalaţia a fost oprită, din lipsă de clienţi. Astfel, puţinii schiori rămaşi au fost nevoiţi să urce pârtia pe jos, printre aceştia fiind şi reprezentanţi ai serviciului Salvamont. Cu toate că şi-au aşteptat clienţii în pragul uşii toată ziua, cele două centre de închiriat echipamente care au fost deschise n-au avut deloc succes, personalul acestora profitând de lipsa de activitate pentru a se bronza sau pentru a juca table. 

Telescaunul funcţionează pentru grupuri de câte zece

Telescaunul va continua să funcţioneze şi în zilele următoare, chiar dacă zăpada se va topi în întregime de pe pârtie. Angajaţii societăţii care administrează instalaţia de urcat pe cablu spun că vor pune în funcţiune sistemul pentru grupuri de cel puţin zece persoane. „Vom vinde bilete doar dacă se vor strânge suficienţi oameni”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite