Sibiu: Reţinută la aeroport cu „ceaiuri” de coca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat că a reţinut azi o tânără din judeţul Sibiu care intenţiona să introducă în ţară aproape 300 grame frunze de coca, achiziţionate din Lima (Peru).

Femeia a trezit suspiciuni poliţiştilor de frontieră de la Aeroportul internaţional „Henri Coandă”, la controlul vamal, când a declarat că în bagaj are două cutii de ceai cu plicuri ambalate individual, achiziţionate din Lima.Marfa se afla într-o cutie de carton sigilată, depozitată într-o geantă, în cala avionului.

Drogul, confirmat de testele de laborator

Cutia era inscripţionată „Delisse - mate de coca”, iar în aceasta s-au găsit 100 pliculeţe sigilate, conţinând 227,8 grame substanţă vegetală uscată de culoare verde deschis, tocată mărunt şi o altă cutie din carton, sigilată, pe care scria „Delisse - Hoja de coca con eucalipto”, cu 25 pliculeţe, conţinând 65,4 grame cu acelaşi conţinut.Cocaina din ceaiurile menţionate a fost relevată de teste specifice de laborator. Tânăra în cauză a menţionat că achiziţionase produsele pentru consumul propriu. Inspectorii vamali au confiscat cutiile de frunze de coca, persoana în cauză fiind cercetată de poliţiştii de frontieră pentru deţinere şi introducere în ţară de substanţe interzise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite