Sibiu: Profesorii sibieni decid mâine ce formă de protest aleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii spun că nu mai acceptă niciun fel de compromis şi vor trece direct la fapte. Cel mai probabil, aceştia vor boicota tezele cu subiect unic, începând din 5 mai.

Reprezentanţii sibieni ai federaţiilor sindicale din învăţământ vor decide mâine modalitatea în care vor protesta, în urma referendumului organizat săptămâna trecută în şcolile din judeţ. Aceştia au pus la dispoziţia cadrelor didactice un chestionar, prin care au putut alege varianta pe care o consideră cea mai potrivită pentru a-şi câştiga dreprutile salariale restante.Profesorii au avut de ales între miting, greva generală sau boicotarea testelor naţionale.

Vor boicotarea tezelor
Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar(SIP) Sibiu, afiliat la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Teodor Fârţonea, spune că rezultatele finale ale referendumului la nivelul judeţului nostru vor fi centralizate mâine, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii celor patru sindicate, când se va stabili şi programul de acţiuni pe care îl vor urma în perioada următoare. Potrivit lui Teodor Fârţonea, aproape toţi profesorii au ales boicotarea tezelor cu subiect unic. “Chiar dacă mâine vom avea rezultatul final, vă pot spune că foarte mulţi care vor să boicoteze testele naţionale. Chiar dacă tezele la limba maternă de astăzi au scăpat, nu se va întâmpla acelaşi lucru şi în 5 mai, când e programată teza la limba şi literature română. Profesorii sunt foarte supăraţi şi cred că doar aşa se poate remedia situaţia. Iar elevii vor putea să susţină tezele unice în perioda specială, din perioada 26 mai-4 iunie”, ne-a explicat liderul de sindicat.

Păreri împărţite în şcoli
În timp ce în majoritatea şcolilor s-a optat deja pentru boicotarea testelor naţionale, sunt şi profesori care nu sunt de acord cu această variantă şi spun că un miting ar fi mult mai potrivit. “Noi nu suntem foarte revoluţionari de fel.Profesorii din şcoala noastră au completat chestionarul, dar au ales varianta mitingului ca fiind cea mai potrivită, pentru că nu vrem ca elevii noştri să aibă de suferit”, ne-a spus Livia Silvia Chindea, directoarea Şcolii Generale nr. 1.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite