Sibiu: Primăria începe să-şi bată serios capul cu câinii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parteneriat dintre Primăria Sibiu şi Asociaţia Das Kleine Tierheim va da primele roade săptămâna viitoare, când un prim lot de maidanezi, deparazitaţi, castraţi şi sănătoşi vor pleca cu un transport special în Germania. Câinii vor fi cazaţi în adăpostul Asociaţiei Das Kleine Tierheim, urmând apoi a fi daţi spre adopţie. Primăria are alte trei proiecte în derulare în cu ajutorul unor fundaţii.

Câinii de la Obor, alt parteneriat
Câinii comunitari destinaţi nemţilor inimoşi sunt acum în adăpostul provizoriu de la Obor, unde primăria are un alt parteneriat cu Fundaţia Sfântul Francisc. Adăpostul de câini din Obor funcţionează într-un spaţiu îngrădit, împărţit în trei zone, în care sunt 20 de cuşti mari. În urmă cu o lună, în adăpost erau  15 de câini,  hrăniţi prin voluntariat de membri fundaţiei, cu mâncare cumpărată de Primărie.

Din 6 mai încep castrările
Un alt proiect destinat tot câinilor vagabonzi va începe pe 6 mai, când medicii veterinari austricei de la Fundaţia pentru protecţia animalelor “Vier Pfoten”, prin intermediul Fundaţiei Sfântul Francisc şi sprijiniţi de Primărie vor sta două luni la Sibiu să castreze maidanezii. O altă campanie de castrare printr-un ambulatoriu veterinar va fi lansată în cartierele oraşului, în cadrul colaborării cu Asociaţia “Das Kleine Tierheim”.

Campanii de adopţie
O altă fundaţie sprijinită de Primărie este “Animal Life, care organizează regulat în Piaţa Mare sau Piaţa Mică, cel puţin odată pe lună, expoziţii cu câini fără stăpân, deparazitaţi şi castraţi  în cadrul unor campanii de adopţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite