Sibiu: Premieră portugheză la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Premieră portugheză la Sibiu
Sibiu: Premieră portugheză la Sibiu

Un spectacol realizat după mitul lui Faust va încheia seria evenimentelor din această seară.

Aşa cum anunţau organizatorii încă dinaintea începerii festivalului, printre participanţii de anul acesta se numără şi 18 trupe din străinătate, care vor prezenta spectacole în premieră absolută pentru ţara noastră. Unul dintre aceste specatcole se numeşte “Daimonion” şi va fi prezentat în această seară, de către portughezii de la Teatro do Mar.

Teatru şi circ deopotrivă

În  regia Julietei Aurora Santos, “Daimonion" este o combinaţie de teatru şi circ, acrobaţii la înălţime, dans, muzică originală şi efecte video. Bazată pe mitul lui Faust, piesa prezintă o poveste extrem de interesantă, în care actorul principal, aflat la limita dintre viaţă şi moarte, face un pact cu demonul şi îsi vinde sufletul în schimbul tinerieţii şi a unei vieţi în desfrâu. Spectacolul are o durată de 50 de minute şi va fi prezentat de la ora 22.30, în Piaţa Mare

Epopeea unui om chinuit se prezintă în Piaţa Mică

Cu doar o jumătate de oră înainte de spectacolul portughezilor, în Piaţa Mică se va pune în scenă piesa „Cum s-a lecuit suferinţa domnului Mochinpott”, o piesă a actorilor sibieni, în regia lui Szabo K. István. Piesa prezintă povestea unui om chinuit, care învaţă pe pielea sa cum să lase deoparte plânsul şi să se pună pe treabă, fiind încercat din greu de viaţă. “Domnul Mockinpott stă nevinovat în închisoare, este forţat să dea mită şi eliberat în cele din urmă. Soţia sa nu mai doreşte însă să ştie nimic de el, fostul angajator îl alungă de la locul de muncă, iar o operaţie de inimă îl ajută la fel de puţin ca audienţa la guvern. Nimic nu îl va ajuta pe acesta până nu allege să I se adreseze direct lui Dumnezeu, după care lucrurile vor începe să se îndrepte”, arată organizatorii.

Varianta japoneză a lui “Titus Andronicus”

Pentru spectatorii care preferă spectacolele în spaţii închise, organizatorii au o ofertă extreme de interesantă pentru această seară, când vor adduce în faţa publicului varianta japoneză a celei mai sângeroase piese a lui William Shakespeare, “Titus Andronicus”. Montata pentru prima dată în 1999, piesa este reluată cu îndrăzneală la Sibiu, pe o scenă  complet albastră şi un decor ce constă într-un televizor, un frigider, un cuptor cu microunde şi alte câteva aparate electrocasnice. Piesa începe la ora 19.00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, iar preţul unui billet este de 10 lei. Printre spectacolele din această seară se mai numără “Jurnalul Aurorei”, care se va juca de la aceeaşi oră, la Sala Thalia sau “Quartet”, care va fi prezentat de la ora 21.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
În prima parte a zilei de mâine, organizatorii festivalului propun o serie de lansări de carte, spectacole interactive pentru copii şi spectacole lectură, dar şi conferinţe pe diverse teme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite