Sibiu: Pace la Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de la circulaţie au făcut pace cu şeful Serviciului, comisarul Alin Pahonţu. Toate problemele au fost puse pe seama unei comunicări defectuoase între câţiva agenţi şi Pahonţu.

După mediatizatul scandal de la Serviciul Poliţiei Rutiere din urmă cu două săptămâni, tensiunile acuzate de mai mulţi agenţi par a fi dispărut.  Cel de la care a pornit totul, agentul Ciprian Turcu, spune că tot conflictul a fost generat de lipsa de comunicare din interiorul serviciului care le-a oferit percepţii greşite asupra realităţii. Dacă în urmă cu două săptămâni, Ciprian Turcu declara pentru Adevărul de Seară că şeful serviciului, comisarul Alin Pahonţu, ameninţă agenţii cu destituirea, mutarea disciplinară şi chiar cu moartea, acum a ajuns la sentimente mai bune şi spune că totul a fost o eroare. „A fost o lipsă de comunicare iar anumite situaţii erau interpretate de noi ca fiind cauzate de domnul Pahonţu. A fost o eroare referitoare şi la delegările şi mutările disciplinare, pentru că nu domnul Pahonţu este responsabil cu aceste lucruri”, declară Ciprian Turcu.

Pahonţu ne crede că a fost vorba de tensiuni
Comisarul Alin Pahonţu neagă că ar fi fost o atmosferă tensionată şi spune că lucrurile merg bine în cadrul serviciului. „Lucrurile au fost mereu în regulă. Eu îmi reproşez o lipsă de comunicare pe anumite segmente de activitate şi faţă de câţiva agenţi, pentru că eu nu am o relaţie directă cu ei. Lucrez, în principal, cu cei doi şefi de birouri, de la Poliţia Municipiului şi la Biroul Drumuri Naţionale. Dar a fost remediată lipsa de comunicare, am discutat şi ori de câte ori au o neclaritate, vin să vorbim. Ei credeau că eu sunt „capul răutăţilor” în anumite situaţii pentru că nu veneau direct la mine când aveau o problemă”, precizeză Alin Pahonţu.

Orele de sport revin în program
Scandalul public pornit de Ciprian Turcu a schimbat câteva lucruri în bine, la Poliţia Rutieră. Cel puţin pentru moment. Agenţii sunt mulţumiţi că acum a apărut un registru în care sunt scrise toate orele suplimentare efectuate. „Ne-au spus că vor fi plătite sau raportate în libere”, spune Ciprian Turcu. Totuşi, agenţii îşi amintesc că aceste promisiuni au fost făcute de mai multe ori şi nu s-au concretizat. Şi orele de sport au reintrat în programul poliţiştilor rutieri, care au săptămânal activităţi sportive precum meciuri de fotbal, şi asta în programul normal de serviciu. „Urmează să vedem cum decurg lucrurile”, încheie Ciprian Turcu.

Sămânţa scandalului
Scandalul a început când agentul Ciprian Turcu a declarat că este ţinta unui abuz. Pentru că a fost detaşat de mai multe ori în posturi comunale şi urma a fi destituit, el a acuzat conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere de abuz. „Mereu comisarul Pahonţu a avut ceva împotriva mea. Mi-a făcut procese verbale că am părăsit postul, m-a mutat disciplinar în posturi comunale, m-a trimis în teren fără armament”, declara atunci Ciprian Turcu. După reîncadrarea în Poliţie a agentului, conflictul s-a stins printr-o discuţie deschisă cu comisarul Alin Pahonţu care a durat aproape trei ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite