Sibiu: Instructorii auto apar ca ciupercile după ploaie de când a început criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Breasla profesorilor de şoferie din Sibiu s-a mărit numai în ultimele trei luni cu peste 30 de instructori auto.De la începutul anului şi până în prima parte a lunii aprilie nu mai puţin de 34 de şoferi şi-au obţinut atestatul de instructor auto, numărul fiind foarte mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult decât atât, în tot anul 2008, la Autoritatea Rutieră Română (ARR) s-au înregistrat 89 de cereri de atestare în judeţul Sibiu şi s-au eliberat 64 de atestate. Şi înainte de criza economică era o tendinţă de creştere a interesului sibienilor pentru această meserie, în anul 2007 fiind eliberate 50 de atestate de instructor auto, dar cererile înregistrate la ARR par a fi explodat în ultimele luni.

Preşedintele Sindicatului Instructorilor Auto din Sibiu, Radu Bothăzan, vede acest lucru ca o soluţie de supravieţuire la care au apelat oamenii aflaţi la strâmtoare şi consideră că atestatele se eliberează prea uşor. „Nu este neapărat o meserie de viitor, oamenii îşi caută o portiţă de salvare din criză. Aşa cum în urmă cu ceva timp toţi voiau să se facă taximetrişti şi s-a mărit considerabil numărul acestora, acum vor să fie instructori auto. Numai că nu este o meserie accesibilă oricui care nu are înclinaţie pentru asta şi consider că la momentul actual atestatele se obţin mult prea uşor”, precizează Radu Bothăzan. Reprezentantul sindicatului mai spune că obţinerea atestatului nu este reglementată prin nişte norme bine definite şi urmează ca legislaţia privind pregătirea şi atestarea instructorilor auto să fie clarificată pentru sporirea gradului de profesionalism.

În prezent în judeţul Sibiu sunt 214 de instructori auto, număr care ne situează peste media naţională. De-a lungul acestui an, ARR are programate 12 sesiuni de atestare pentru Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite