Sibiu: Ghidul părinţilor de Ziua Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Ghidul părinţilor de Ziua Copilului
Sibiu: Ghidul părinţilor de Ziua Copilului

Muzeele, grădina zoologică, mall-ul, dar şi celelalte instituţii sibiene, toate au pregătit un program special pentru Ziua Copilului. Adevărul de seară vă spune unde se distrează copiii de ziua lor.

Chiar dacă Ziua Copilului este abia luni, mai toate instituţiile sibiene s-au grăbit în organizarea de evenimente, pentru a marca sărbătoarea aşa cum se cuvine.
Startul distracţiei a fost dat ieri de reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal ASTRA, care au deschis cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional de Jucării. Timp de trei zile, copiii sunt invitaţi să se ridice din faţa calculatoarelor, şi să meargă în Parcul Tineretului, acolo unde vor găsi jucăriile simple şi frumoase, vor putea participa la ateliere, jocuri, concursuri, vor putea urmări meşteri creatori şi spectacole de teatru şi se vor înfructa cu turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate. 

Întâlnire cu Scooby Doo

Surprizele celor de la ASTRA vor continua şi luni, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acolo unde accesul copiilor va fi gratuit şi unde se vor putea întâlni cu personajele din bine cunoscutul serial de desene animate „Scooby Doo”, în cadrul unui spectacol pus în scenă de actorii de la “Radu Stanca”.
Astăzi, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani au ocazia să participle la concursul de karturi care va avea loc pe circuitul aflat in drumul spre Rusciori. Concurenţii vor fi împărţiţi în trei categorii, PUFO , MINI si JUNIOR, iar participanţii vor avea ocazia să asiste la demonstraţii de pilotaj cu piloti din campionatul national.

Cu şi pentru copii
Nici oamenii legii nu au uitat de cei mici în acest an. Astfel, poliţiştii sibieni vor fi luni dimineaţa în grădiniţele din oraş, unde vor susţine ore interactive de educaţie rutieră, cu ajutorul unor cărţi de colorat realizate special în acest sens, iar elevii din clasele V-VIII vor pleca, împreună cu un ofiţet al Poliţiei Rutiere, într-o excursie cu bicicletele, de-a lugul traseului fiindu-le explicate regulile pe care trebuie să la respecte în trafic. Tot luni, copiii care iubesc animalele sunt aşteptaţi de la ora 10.00 la Centrul Chinologic, acolo unde se organizează Ziua Porţilor Deschise.

Distracţie şi la Mall

Micuţii vor avea un 1 iunie plin de distracţie şi la Shopping City Sibiu, acolo unde vor fi organizate concursuri pe toată durata zilei, reprezentaţii de balet, dansuri populare, karate sau gimnastică, iar seara, de la ora 18.00, fetele de la Blaxy Girls, vor susţine un concert special.

Gratuiţăţi pentru cei mici

Şi Muzeul Naţional Brukenthal le-a pregătit celor mici o surpriză şi le va da şansa ca mâine, cu o zi înainte de ziua lor, să viziteze gratuit toate secţiile muzeului. Singura condiţie impusă de reprzentanţii muzeului este ca cei mici să aibă la ei un act de identitate. Seria de gratuităţi va continua luni, când copiii sub 18 ani vor avea acces gratuti la grădina zoologică, iar pentru a ajunge acolo, vor putea circula, tot gratuity, cu mijloacele de transport în comun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite