Sibiu: Festivalul studenţesc începe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimetul cuprinde o serie de activităţi culturale, sportive şi ştiinţifice.

Ajuns la cea de-a IV-a ediţie, Festivalul Internaţional Universitar “Universtudent Fest” se desfăşoară în perioada 4-10 mai şi cuprinde o serie de activităţi dedicate Zilelor Festive ale Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Pentru prima dată în istoria evenimentului, la Sibiu vor fi prezenţi şi 46 de studenţi şi profesori de la departamentele de teatrul Universităţi din Croaţia, Franţa, Marea Britanie şi Turcia, care vor prezenta câte o piesă de teatru în cadrul festivalului.De exemplu, croaţii vor prezenta „Şase pinguini mititei” pe 6 mai de la ora 19.00, iar francezii vor juca povestea lui Vaslav Nikinskz pe 8 mai de la ora 15.00.

Program încărcat

Pe parcursul celor şase zile de festival, studenţii vor prezenta o serie de manifestări, care vor cuprinde concerte, spectacole, workshop-uri, expoziţii sau cursuri de dans. Startul se va da mâine, primul eveniment important al festivalului fiind parada pe care studenţii sibieni o vor realiza pe traseul cuprins între Facultatea de Litere şi Arte şi centrul oraşului, de la ora 22.00. Parada va fi însoţită de focuri de artificii şi va încheia prima zi a festivalului.
În plus, între 5 şi 8 mai, studenţii pot participa şi la un campionat de fotbal, meciurile jucându-se în fiecare dimineată, de la ora 10.00, pe terenul de fotbal din zona parcului Subarini. Intrarea publicului este liberă la toate evenimentele care se desfăşoară în cadrul festivalului. 
“Universtudent” este un proiect al Ligii Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte Sibiu, organizat în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” şi Teatrul National “Radu Stanca”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite