Sibiu: Festivalul Internaţional de Teatru se deschide şi oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Festivalul Internaţional de Teatru se deschide şi oficial
Sibiu: Festivalul Internaţional de Teatru se deschide şi oficial

Dacă vremea va ţine cu festivalul, sibienii vor avea parte din nou de o seară plină, cu spectacole, iar focurile de artificii vor lumina Sibiul aproape de miezul nopţii

Chiar dacă teatrul a pus stâpănire peste Sibiu încă de acum trei zile, deschiderea oficială a festivalului va avea loc abia diseară. Amânarea inaugurării a fost provocată de ploaia abundentă care a căzut joi seara, care dus la imposibilitatea desfăşurări unor evenimante în aer liber. Astfel, premiera spectacolului „Metamorfoze”, după Ovidiu, ceremonia de deschidere şi concertul fetelor de la Amadeus nu au mai avut loc, iar primele două dintre acestea au fost reprogramate pentru această seară.
Şi pe ploaie
Spectacolul lui Silviu Purcărete se va juca în Parcarea Teatrului de la ora 22.00, acolo unde a fost montat un bazin imens, plin cu apă, şi gradene pentru spectatori. Directorul festivalului, Constantin Chiriac, a asigurat publicul că piesa se va juca în această seară, indiferent de condiiţiile meteorologice. „Nu ştiu cât de dezamăgit a fost publicul, însă cea mai mare tristeţe a fost cu siguranţă a actorilor noştri, pentru că nu au putut să joace. Aşa că am hotărât să achiziţionăm 500 de pelerine pentru spectatori şi să jucăm «Metamorfoze» chiar dacă nu vor fi cele mai bune condiţii meteorologice”, a spus directorul festivalului.  Puţin mai târziu, de la ora 23.30, organizatorii au programat şi deschiderea oficială a festivalului, care va încheia cea de-a patra zi cu un impresionant foc de artificii. Concertul trupei Amadeus a fost şi el reprogramat, însă pentru duminica viitoare, de la 21.30.
Comedie şi teatru absurd deopotrivă
Programul din această seară combină din nou spectacolele de interior cu cele de stradă, dar şi cu o serie de concerte interesante.
Pentru cei care vor alege spectacolele din spaţiile închise, oferta cuprinde piesa „Sfârşit de partidă”, în regia lui Charles Muller, care se va juca de la ora 19.00, pe scena teatrului, piesa „OO!”, o creaţie colectivă după Ion Creangă, care se va juca la Liceul de Artă, de la ora 20.00 şi premiera comediei „Leonce şi Lena”, în regia lui Horaţiu Mălăele, care se va juca de la ora 21.30, la casa de Cultură a Sindicatelor.
În plus amatorii de muzică clasică şi poezie pot lua parte la “Sonata clarului de lună”, un spectacol care îi va duce mai aproape de Beethoven, Verdi, Ceaikovski, Astor Piazzolla, Iannis Ritsos, Serghei Esenin şi Lucian Blaga. Concertul-lectură va avea loc de al ora 19.00, în ferula Bisericii Evanghelice. Alte două concerte mai sunt programate pentru această seară, unul de la ora 20.00, la Cisnădie, iar cel de-al doilea de la de 21.30, în Piaţa Mare.
Seria evenimentelor culturale va continua şi mâine, când sunt programate mai multe conferinţe, lansări de carte şi spectacole impresionante.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite