Sibiu-Făgăraş cu viteză de expres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua de 72 de kilometri a primit avizul de mediu. Drumul traversează o serie de arii naturale care trebuie protejate. Autoritatea Naţională de Protecţie a Mediului (ANPM) a emis acordul de mediu pentru construcţia drumului expres Sibiu - Făgăraş.

Potrivit documentaţiei oficiale, drumul expres are o lungime de 72,5 km. Pentru construirea acestui drum va fi nevoie de defrişarea a 17,2 ha de teren, arată reprezentanţii ANPM, într-un comunicat de presă.

Traseul drumului expres Sibiu-Făgăraş intersectează şi se află în vecinătatea unor situri din reţeaua ecologică europeană Natura 2000: Oltul Mijlociu-Cibin-Hârtibaciu, Podişul Hârtibaciu, Piemontul Făgăraş şi Situl de Protecţie Specială Avifaunistică Avrig-Scorei-Făgăraş, arată reprezentanţii ANPM. În aceste zone trebuie respectate o serie de condiţii în ceea ce priveşte organizările de şantier, fabricile de betoane, instalaţiile de emulsii bituminoase etc, care vor fi amplasate la o distanţă de peste 0,5 km de ariile protejate.

Mai mult, pentru Piemontul Făgăraş, ANPM cere măsuri de compensare obligatorii pentru constructori - adăugarea a două pajişti seminaturale şi lucrări de susţinere a habitatelor periclitate pe aproximativ 300 de hectare.

Potrivit estimărilor făcute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) investiţia necesară pentru finalizarea drumului este de 598,88 de milioane de euro. Lucrările sunt deja în întârziere, având în vedere că execuţia drumului expres ar fi trebuit să înceapă în acest an şi să dureze aproximativ 24 de luni.

Se pregăteşte licitaţia internaţională

În momentul de faţă, reprezentanţii CNADNR pregătesc licitaţia internaţională pentru desemnarea constructorului. Între timp, CNADNR urmează să aloce 26,2 milioane de euro pentru exproprierea terenurilor necesare realizării drumului expres. Acesta ar urma să asigure o viteză de deplasare de 120 de km/h, având două benzi pe sens, care nu traversează nicio localitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite