Sibiu: Elevi din 29 de şcoli au participat la concursul naţional „Micul matematician”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.300 de elevi din  clasele a II-a, a III-a şi a IV-a s-au înscris la competiţia care a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Emoţii mari şi multă ambiţie în această dimineaţă printre elevii claselor primare din judeţul nostru. Cele mai luminate minţi din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a au participat la cea de-a treia ediţie a concursului naţional „Micul matematician”, organizat de asociaţia InteligenT, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Editura Nomina.
Concursul a început la ora 9.00 şi a reunit 1.287 de elevi, din 29 de şcoli din întreg judeţul. Dintre concurenţi, 404 au fost elevi de clasa a II-a, 485 de a III-a şi 398 din clasa a IV-a. Concursul „Micul matematician” din această dimineaţă a avut ca bază culegerea cu acelaşi nume, pe care elevii şi-au procurat-o la începutul anului prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. După ce au avut câteva luni la dispoziţie să studieze culegerea, elevii au fost chemaţi în această dimineaţă să arate ce ştiu. Cu foile ştampilate şi sigilate, ca la orice concurs naţional serios, la ora 9.00 fix au intrat “în luptă”, timp de 50 de minute, pentru a-şi testa cunoştinţele. Supravegheaţi cu atenţie de către cadrele didactice, micii matematicieni au avut de rezolvat patru subiecte, extrase din respectiva culegere. Chiar dacă erau emoţionaţi, cei mici nu s-au temut deloc de competiţie şi s-au apucat de rezolvat imediat ce au primit subiectele. “Este un concurs frumos, nu mi-e frică. Am participat şi anul trecut şi sunt obişnuită. Sper să obţin punctajum maxim”, ne-a spus Alice Cristiana lorea, elevă în clasa a III-a la Colegiul Naţional “Octavian Goga”.

Mai mulţi concurenţi de la an la an
Chiar dacă a început timid în judeţul nostru, compeţitia s-a dezvoltat de la an la an şi a ajuns să adune aproape 1.300 de concurenţi la cea de-a treia ediţie. “Concursul a prins tot mai bine printre elevii noştri. Dacă în 2007, când a fost prima ediţie, am avut doar 202 participanţi, numărul lor a crescut la 740 anul trecut şi am ajuns anul acesta la un total de 1.287 de participanţi”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Diana Bucuţă, inspector de specialitate la învăţământul primar.

Mai multe detalii aflaţi din Adevărul de Seară de Sibiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite