Sibiu: Doi bătrâni din satul Nou au rămas fără acoperiş din cauza unui incediu (update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acoperişul casei unor bătrâni din satul Nou, la 10 kilometri de Sibiu, a luat foc în această dimineaţă, în jurul orei 9. Un detasament de Pompieri cu două autospeciale a muncit mai mult de trei ore ca să stingă complet focul.

Casa al cărei acoperiş a luat foc era uşor de localizat. De sus de pe deal, de la intrarea în Nou dinspre Daia se vedea în celelalt capăt al satului un nor gros de fum iar pe la porţi localnicii comentau evenimentul. Nou este renumit pentru incendii pentru că aici, în urmă cu nouă veri, în 2000, un piroman a incendiat la miezul nopţii zece şuri.

Podul plin de vechituri
De data aceasta incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum supra încălzit şi a vechiturilor depozitate în podul casei familiei Lumiţ dar din fericire niciunul dintre cei doi bătrâni de 80 de ani nu a păţit nimic. Acasă era doar Maria Lumiţ, pentru că soţul acesteia, Ilie fiind plecat ca de obicei cu treabă la Sibiu. Bătrânul e cunoscut în tot satul pentru pasiunea lui de a aduna tot felul de vechituri pe care sibienii le aruncă la gunoi.
Cu aceste vechituri, cu haine şi cu saci de tărâţă era plin podul casei iar pompierii au fost nevoiţi după ce au stins flăcările, să arunce în curte tot, pentru că focul continua să ardă mocnit şi cu un fum înecăcios.  Sătenii de pe uliţele din apropiere s-au adunat ciorchine în faţa casei care ardea şi urmăreau operaţiunea pompierilor. “Au strâns ceva oamenii ăştia în atâţia ani. Băiatul lor e colo sus şi caută o cutie, cică tată-so o avut banii puşi pe undeva prin pod” spunea unul dintre vecini.  Ilie Lumiţ va avea probabil un şoc când va reveni miercuri seara acasă şi îşi va găsi toată agoniseala făcută scrum.

Lemne pentru acoperiş de la Primărie
Intervenţia pompierilor a fost dificilă şi deoarece casa era la marginea satului iar flăcările ameninţau să se extindă şi la vecini. Incendiul a fost un bun prilej pentru oameni să-şi vadă primarul, pe Valentin Aldea şi să schimbe câte o vorbă cu el. Acesta a spus că Primăria va căuta să-i ajute cumva pe sinistraţi, măcar cu nişte lemne ca să-şi refacă acoperişul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite