Sibiu: Criză de locuri în căminele de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sibiu există un cămin public şi alte cinci private, care însumează 334 de locuri. Acestora li se adaugă şi patru cămine-spital, care înseamnă alte 187 de locuri, pentru persoanele vârstnice care au nevoie şi de îngrijire medicală. Toate locurile din aceste cămine sunt ocupate, alte câteva sute de pensionari fiind pe listele de aşteptare.

Numărul insuficient de locuri a făcut ca listele de aşteptare să numere sute de persoane pentru fiecare cămin. Vârstnicii vor avea însă loc doar în momentul în care unul dintre pensionarii azilului  moare. Din această cauză, bătrânii ajung să aştepte chiar şi câţiva ani pentru a beneficia de un loc la azil, iar pentru unii dintre ei este deja prea târziu. „ Noi avem 106 locuri, dar toate sunt ocupate. Pe lângă cei pe care îi avem cazaţi avem alte 160 de persoane trecute pe lista de aşteptare, care aşteaptă ca unul din locuri să se elibereze”, ne-a spus Ortrun Reith, directoarea Căminului Dr. Carl Wolff.

Locuri suplimentate
Din cauza numărului foarte mare de solicitări, reprezentanţii anumitor cămine au ales să suplimenteze numărul de paturi din fiecare cameră. Chiar şi la aceste cămine, listele de aşteptare numără alte câteva persoane. „ Noi avem 37 de locuri în cămin, dar pentru că cererea a fost foarte mare, am decis să mai punem câte un pat în camerele în care era suficient spaţiu, aşa că acum avem internaţi 54 de bătrâni. Chiar şi aşa, pe lista de aşteptare avem alte câteva persoane, care aşteaptă eliberarea unui loc”, ne-au spus reprezentanţii Unităţii de Asistenţă Medico-Socială din Sălişte.

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară Sibiu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite