Sibiu: Criză de candidaţi la concursurile de angajare ale Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sibiu caută fără succes, din toamna anului trecut, doi ingineri care să lucreze în cadrul Serviciului Administrare Drumuri şi Poduri. La niciunul dintre concursurile organizate anterior, nu s-a prezentat nici măcar un candidat. Pentru alte funcţii, concurenţii nu făceau faţă cerinţelor.

Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, speră ca acum, anunţul de angajare publicat pe site-ul instituţiei şi în presă, prin care sunt scoase la concurs şase posturi unice de execuţie, să aibă mai multă audienţă. Odată cu criza economică care a afectat direct construcţiile, inginerii din acest domeniu poate ar fi interesaţi de un loc de muncă în sistemul bugetar, mult mai prost plătit, dar cel puţin sigur. "Pentru posturile de la drumuri şi poduri nu s-a prezentat nimeni. Sigur la drumuri se câştigă mai puţin decât pe şantiere, la o firmă particulară. Să vedem dacă sunt schimbări, cu această criză" a spus Bottesch.

Candidaţi nepregătiţi
Instituţia nu are nevoie doar de doi specialişti în inginerie civilă, ci şi de doi consilieri de gradul I în cadrul Serviciului de Management al Proiectelor, Compartimentul UIP Managementul Judeţean al Deşeurilor, unul cu studii de inginerie şi unul cu studii juridice, precum şi de un consilier la Serviciul de Management al Proiectelor, respectiv un inspector la Serviciul Strategii şi Programe. Şi pentru aceste funcţii s-au mai dat concursuri, dar deşi au fost pretendenţi, nu s-au ocupat pentru că aceştia nu erau bine pregătiţi şi nu au trecut de teste.
 
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite