Sibiu: Copii în port popular au mărşăluit împotriva avortului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Copii în port popular au mărşăluit împotriva avortului
Sibiu: Copii în port popular au mărşăluit împotriva avortului

„Mama, te implor, lasa-mă să trăiesc!” sau „Lăsaţi copiii să vină la mine!” sunt două din mesajele scrise cu litere mari pe pancartele purtate de cei care au participat la protestul împotriva avorturilor.

Un alai condus de preoţi din cadrul Mitropoliei Ardealului a protestat la orele prânzului împotriva uciderii copilului nenăscut, făcând un tur al centrului istoric, de la Mitropolie, la Primărie, Consiliul Judeţean, strada Nicolae Bălcescu, Andrei Şaguna şi înapoi la Catedrala Ortodoxă. Organizat în fiecare an de Ziua Copilului, marşul împotriva avorturilor a ajuns deja la cea de-a zecea ediţie. „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Asociaţia Pro-Vita Sibiu a organizat o manifestaţie publică pentru sensibilizarea publicului cu privire la tragedia avortului. În afara acestui protest, avem în general programe educative pentru promovarea dreptului la viaţă al noului născut. Din patru copii concepuţi în România, unul se naşte şi trei sunt avortaţi”, a declarat Sebastian Moldovean, secretar al Asociaţiei Pro Vita Sibiu.

Aproape 50 de studenţi de la teologie, membri ai Asociaţiei Pro-Vita şi elevi de clasele I-IV de la Şcoala Nr. 20 au afişat bannere cu mesaje care le îndeamnă pe viitoarele mămici să se gândească cu adevărat înainte de a întrerupe o sarcină. Aceştia au împărţit fluturaşi şi pliante cu sfaturi şi îndemnuri pentru tineri, în mod special.  "Participăm la acest protest în primul rând pentru o educaţie sănătoasă a noii generaţii. Dacă educaţia se bazează pe principii sănătoase, avortul se poate evita, iar o educaţie sanitară corectă poate merge mână în mână cu educaţia moral creştină. Pentru a opri avorturile, nu ne trebuie legi şi oprelişti", a precizat Adriana Nan, învăţătoare la Şcoala Nr. 20.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite