Sibiu: CNM „Astra” va avea Centru pentru Patrimoniu de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal “Astra” va avea la începutul anului 2011 cel mai important Centru din România pentru Patrimoniu, în care se va depozita colecţia etnografică a muzeului.

Reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „Astra” au fost  înştiinţaţi că a fost aprobată finanţarea proiectului „Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului”, iniţiat în urmă cu mai bine de un an.

Proiect de 3 milioane de euro
Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 3 milioane de euro, subvenţia acordată de finanţatorii din Norvegia, Islanda, Liechtenstein fiind de aproape 2,5 milioane de euro. „Restul sumei va fi suportată parţial din bugetul muzeului şi de către Consiliul Judeţean, printr-o hotărâre adoptată în luna august a anului trecut”, ne-s spus Ovidiu Baron, şeful serviciului de marketing al instituţiei sibiene. Acesta a mai spus că noua construcţie va fi ridicată pe locul actualului centru administrativ din Muzeul în aer liber, prin dezafectarea grajurilor şi a magaziilor, contractul de finanţare urmând să se semneze la începutul lunii mai, în urma agreării finale a Planului de implementare a proiectului.

Finalizat în 2011

Conform reprezentanţilor CNM “Astra”, proiectul are o structură complexă, cel mai important obiectiv fiind construirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, centru care va găzdui spaţiile de depozitare pentru colecţia etnografică, care în prezent se ridică la aproximativ 22.500 de obiecte, depozitate în spaţii improprii. Centrul ASTRA pentru Patrimoniu va fi o clădire ce se va ridica la cele mai înalte standarde, atât în domeniul conservării şi restaurării patrimoniului, cât şi în cel al eficienţei energetice.

Mai multe detalii puteţi afla în coditianul Adevărul de Seară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite