Sibiu: Buget de criză pentru Sibiu Jazz Festival 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă dispun de un buget de doar 300.000 de euro, organizatorii promit acelaşi festival de calitate cu care au obişnuit publicul sibian de-a lungul timpului.

Timp de şapte zile, longevivul festival de jazz va aduce la Sibiu seri speciale, prin intermediul tinerilor pasionaţi de jazz din toată ţara, dar şi al multor nume deja consacrată în acest domeniu.
Ajuns la cea de-a 39-a ediţie, Sibiu Jazz Festival dispune însă de cel mai mic buget din ultimii ani, doar 300.000 de euro. Potrivit organizatorilor, suma nu acoperă nici jumătate din necesarul pentru desfăşurarea unui eveniment de acest gen, însă problemele nu se vor răsfrânge asupra calităţii cu care festivalul ne-a obişnuit. Dificultăţile sunt cu atât mai mari încât la ediţia din acest an vor participa muzicieni de talie mondială, precum Arturo Sandoval sau Omar Sosa. „Pe lista noastră de invitaţi se aflau şi alte nume foarte importante, pe care am fost însă nevoiţi să le ştergem din cauză că erau prea scumpi, iar bugetul de care dispunem este mult prea mic”, ne-a spus Konstantin Schmidt, directorul Sibiu Jazz Festival. Pe scena festivalului vor urca şi Ioan Gyuri Pascu, Mandinga sau Marcian Petrescu.

Mai multe locaţii pentru festival

Efortul financiar pe care evenimentul îl presupune se datorează şi faptului că, pentru prima dată în istoria acestui festival, organizatorii au decis să schimbe locaţia manifestărilor din cele şapte zile de festival. „Ne-am decis să schimbăm locaţia deoarece am primit mai multe sesizări din partea publicului că în sala de la Casa de Cultură a Sidicatelor, unde s-a desfăşurat până acum festivalul, este foarte frig. Publicul este cel mai important pentru noi şi i-am ascultat cerinţele”, a mai spus Konstantin Schmidt. Concertele de anul acesta se vor desfăşura atât în aer liber, în Piaţa Mică, cât şi la Sala Thalia şi Teatrul Gong.  Pe lângă concertele din fiecare seară, publicul va avea parte de anul acesta şi de concerte după-amiază, când accesul publicului va fi liber.

30 de lei biletul

În primele două zile ale festivalului, zile dedicate în special concursului pentru promovarea tinerilor artişti de jazz, intrarea pentru public va fi liberă. În următoarele zile însă, cei care vor dori să participe la unul din concertele prezentate în cadrul festivalului vor trebui să scoată din buzunare 30 de lei. Elevii, studenţii, pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de o reducere de 50%.  Biletele se pot procura prin reteaua Germanos şi online pe www.eventim.ro, sau la intrare, înaintea concertelor. Festivalul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 11-19 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite