Sibiu: Boicot la concursul pompierilor pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai opt licee şi trei şcoli au avut reprezentanţi la Concursul de Protecţie Civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat la sfârşit de săptămână, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” la Baza Sportivă “Pompierul.

Organizator ar fi trebuit să fie şi Inspectoratul Şoclar dar, potrivit colonelului Ioan Cosma, adjunctul inspectorului şef al pompierilor, în ultimii ani colaborarea dintre cele două instituţii a suferit foarte mult. Anul acesta a culminat totul, chiar cu boicotarea concursului de către inspectorul şcolar care ar fi trebuit să se ocupe de astfel de activităţi ale elevilor, care ar le-ar fi spus profesorilor să nu ducă elevii la concurs.
“Profesorii sunau la noi, ce să facem? Să venim? Vă daţi seama că nu le era tot una. Noi mai avem un concurs, Prietenii Pompierilor, pe care îl organizăm pe 29 mai şi inspectorul Soare ar fi vrut să se ţinem pe amândouă în aceeaşi zi. Cum poti ţi faci două concursuri diferite deodată?” se întreba colonelul Ioan Cosma.

Elevii s-au distrat la probele practice
Elevii de generală şi de liceu care au participat la concurs au avut de trecut probe în cadrul a două secţiuni, una teoretică, respectiv rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări, referitoare la protecţia civilă în România,  dezastrele naturale şi tehnologice produse în ţară, avertizarea şi alarmarea în caz de dezastru, folosirea apelului de urgenţă 112 sau acordarea primului ajutor şi una practică, cea mai atractivă.
Copiii au demonstrat că se pricep să transporte un accidentat aşezat pe targă pe  distanţa de 50 m şi apoi că pot face faţă unor situaţii de urgenţă şi se pot orienta cu masca pe figură şi legaţi la ochi într-un raion cu obstacole, contaminat.
La final câştigătoare au fost echipajele Liceul Teoretic “Constantin Noica” şi de la Şcoala Gen. nr 15 din cadrul Colegiului Naţional “Octavian Goga” singura şcoală din Sibiu participantă, celelalte două fiind din Agnita şi Boiţa.

“Trebuie să colaboram pentru că aceste concursuri sunt utile pentru elevi şi e bine să participăm” Constantin Catrina, inspector şcolar general
Lucrurile vor intra în normal

Noul inspector şcolar general, Constantin Catrina a spus că nu ştie încă de situaţie dar oricum se va rezolva pentru că a susţinut întotdeauna concursurile tematice pentru elevi.
“Luni o să avem o discuţie cu reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu domnul Cosma şi vom pune lucrurile la punct. Trebuie să colaboram pentru că aceste concursuri sunt utile pentru elevi şi e bine să participăm. Nu ştiu care a fost situaţia de au apărut probleme pentru că au abia de câteva zile am revenit şi sunt foare multe lucruri de rezolvat” a declarat pentru Adevărul de Seară, inspectorul şcolar general, Constantin Catrina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite