Sibiu: Biblioteca Universitară a fost inaugurată oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aniversarea celor 19 ani de existenţă a Universătăţii “Lucian Blaga” a fost marcată astăzi prin inaugurarea oficială a noii Biblioteci Centrale Universitare, una dintre cele mai performante din ţară. Investiia s-a ridicat la aproximativ 11 milioane de euro.

După rostirea unei rugăciuni de către ÎPS Laurenţiu Streza şi tăierea panglicii, rectorul universităţii i-a invitat pe cei prezenţi la un tur al bibliotecii, prezentând în detaliu fiecare aspect al noului sediu. “Deşi suntem într-o perioadă dificilă, ne bucurăm că am putut realize mai multe investiţii din bugetul propriu. Astfel, după Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetare de la Păltiniş şi Centrul de Reuniune Academică de pe strada Banatului, suntem mândri că inaugurăm astăzi una dintre cele mai moderne biblioteci din ţară, care va sta la dispoziţia studenţilor din cadrul celor 11 facultăţi ale universităţii noastre”, a spus Constantin Oprean, rectorul ULBS.
Inaugurarea a fost urmată de o serie de prezentări având ca temă “Biblioteca digital în secolul XXI”, în care au luat cuvântul directorul bibliotecii Bayreuth din Germania, Ralf Brugbauer, directorul general al Bibliotecii Nationale, Elena Tirziman, dar şi alte personalităţi.
Dotări de ultima generaţie
Structurată pe patru nivele şi o mansardă, noua bibliotecă pune la dispoziţia studenţilor peste 600.000 unităţi documentare, acces liber la baze de date bibliografice, săli cu acces liber la raft, 400 locuri pentru studiu prevăzute cu echipamente de conectare la Internet şi de tip Wireless, calculatoare, scanere, imprimante şi multifuncţionale repartizate pe fiecare nivel. Potrivit rectorului Constantin oprean, valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 11 milioane de euro.
Investiţia este întregită de o sală care va fi destinată şedinţelor Senatului ULBS şi de o Aulă care dispune de 250 de locuri, în care se vor desfăşura cele mai importante evenimente din cadrul universităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite