Sibiu: Autovehiculele cu captatori, pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Autovehiculele cu captatori, pe cale de dispariţie
Sibiu: Autovehiculele cu captatori, pe cale de dispariţie

TURSIB-ul a modificat programul de circulaţie la 11 trasee de autobuze şi a scos din uz încă o linie de troleibuz, rămânând funcţionale doar două, din cauza numărului redus de călători.

Societatea locală de transport va modifica de la 1 aprilie, programul de circulaţie pentru mai multe linii de autobuz. Asta după ce un studiu a scos a demonstrat că, în anumite intervale orare, numărul de călători este destul de redus. Astfel, liniile 2, 6, 51, 111, 112, 115, 116, 117, 118, în zilele lucrătoare şi linile 7 şi 9, duminica, vor avea o frecvenţă mai redusă.
„Noile programe de circulaţie propuse, duc la reducerea parcursului lunar al autobuzelor cu peste 7800 de kilometri, iar consumul de carburanţi şi costurile sunt mai mici”, a explicat Adrian Popa, directorul Tursib.

Trasee noi

Tot de la 1 aprilie traseul troleibuzului T5, va fi înlocuit cu traseul A92. În aceste condiţii singurele troleibuze care mai circulă în oraş, sunt pe traseele T1 şi T2, Tursibul punând în aplicare previzunile primarului Johannis, care a spus la începutul lunii că acestea nu îşi mai justifică circulaţia prin Sibiu.
„În viitor este posibil să renunţăm definitiv la trolee. Am introdus un autobuz în locul liniei T5 din mai multe motive. Aveam probleme cu macazurile de linie şi eram nevoiţi să circulăm şi pe contrasens, pe una din cele mai aglomerate străzi din Sibiu. În plus, troleibuzele de pe liniile T1 şi T2 au câştigat la capitolul timpi, ele mergând cu o viteză mai mare, nemaifiind nevoite să treacă prin macazurile cu linia lui T5”, a mai explicat directorul Tursibului. Mai multe amănunte puteţi citi în "Adevărul de Seară".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite