Sibiu: Angajările în Poliţie s-au suspendat la sfârşitul înscrierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce IPJ Sibiu a înregistrat un record de candidaţi la concursul pentru cele 40 de posturi scoase la concurs pentru recrutarea din sursă externă, Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat suspendarea concursului din lipsă de fonduri. Cei 556 de sibieni care s-au înscris la concurs îşi pot căuta altceva de lucru

Concursul era programat să înceapă pe 27.04 dar în ultimul moment, Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat în 11 aprilie suspendarea oricărei recrutări de personal din sursă extenă. Potrivit unui comunicat al IGPR, decizia a survenit ca urmare a măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare. Dosarele candidaţilor înscrişi vor rămâne în evidenţele IPJ Sibiu, până la momentul alocării resurselor necesare, când va fi organizat şi concursul iar candidaţii vor fi anunţaţi în timp util despre noile ordine.
Coadă pe ultima sută
Vineri, în ultima zi de înscrieri, tinerii care ar vrea să intre în Poliţie au făcut coadă în faţa Inspectoratului. Numărul de cereri a fost mult mai mare decât înscrierile propriuzise, dar nu toţi au trecut de condiţia principal, respective înâlţimea de de minim 1,75 metri bărbaţii şi 1,70 metri femeile. “Imi doresc demult să lucrez în Poliţie şi am venit măcar să întreb dacă pot să mă înscriu şi dacă nu am înăţimea necesară. E cam târziu să mai fac Şcoala de Polişie de la Câmpina” mărturisea o tânără, care a fost respinsă din start.
Unde era mare nevoie de poliţişti
Din cele 40 de posturi scoase la concurs pentru agenţi de poliţie, în sistemul de ordine si siguranţă publică si la posturi comunale din judeţ, 37 erau pentru bărbaţi şi 3 pentru femei. Numai trei dintre aceste posturi erau la Sibiu şi cinci la Mediaş, în timp ce 13 locuri au fost scoase la concurs pentru posturi comunale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite