Sibiu: Amenzi usturătoare pentru comercializarea necorespunzătoare a produselor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Direcţia  Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au intensificat controalele în vederea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor înaintea sărbătorilor de Paşte. Aceşti au amendat 10 unităţi, suma totală depăşind 46.000 de lei.

De la începutul lunii aprilie până în prezent, inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat controale în toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, comercializare şi de alimentaţie publică, pentru evitarea apariţiei de îmbolnăviri şi pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor.
În acestă perioadă, au fost verificate 126 unităţi, 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor,  8 unităţi de prelucrare carne, 24 carmangerii, 9 unităţi de prelucrare lapte, 5 depozite alimentare, 8 laboratoare de cofetărie, patiserie, 28 unităţi de panificaţie, 23 unităţi de comercializare, în special supermarketuri, 11 pensiuni şi s-au făcut controale zilnice în toate pieţele agroalimentare de pe raza judeţului.

Amenzi de peste 46.000 de lei
În timpul controalelor, au fost constatate mai multe abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, unităţile fiind amendate de către inspectorii DSVSA. “Abaterile au vizat mai multe aspecte, printre care comercializarea cărnii de miel fără marcă de sănătate şi  documente sanitare veterinare, igiena necorespunzătoare în spaţiile de depozitare şi comercializare sau ambalaje deteriorate”, arată reprezentanţii DSVSA.
Pentru deficienţele constatate, s-au aplicat zece amenzi în valoare de 46.200 lei, la patru persoane fizice, o pizzerie, un depozit alimentar, un supermarket şi două unităţi de panificaţie, iar alţi şase operatori alimentari au fost avertizaţi. Înspectorii anunţă că vor continua controalele şi săptămâna aceasta, pentru a evita apariţia oricărui pericol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite