Sibiu: Adio gratuităţi la Brukenthal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, niciun vizitator nu va mai beneficia de gratuitate la intrarea în secţiile Muzeului Naţional Brukenthal.

Directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Adrian Sabin Luca, a anunţat în această dimineaţă că regimul de gratuităţi pe care instituţia îl promova până ieri în rândul elevilor şi studenţilor a dispărut. Modificarea se datorează noului ordin al ministrului Culturii, care elimină orice tip de gratuitate. Astfel, începând de astăzi, elevii şi studenţii pot intra în muzeul doar contra cost, achitând însă doar 25% din valoarea normală a biletului. „Este vorba despre ordinul 2158/14.04.2009, care a ajuns la noi ieri şi care ne anunţă că trebuie să eliminăm aceste gratuităţi. Chiar dacă nu suntem total de acord cu el, nu putem nici să ne opunem. Părerea mea este că astfel va scădea foarte mult numărul de vizitatori, însă ar putea creşte încasările instituţiei. Acest ordin ne va încurca şi la acţiunile educative pe care le realizăm în colaborare cu instituţiile de învăţământ din Sibiu”, a spus Adrian Sabin Luca.
 Noile tarife pentru elevi şi studenţi vor fi cuprinse între 1,25 şi 3 lei, în funcţie de secţia pe care vor să o viziteze. Tariful pentru vizitarea tuturor secţiilor va fi de 7,5 lei. Singurii care vor mai beneficia de gratuitate sunt elevii şi studenţii din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român.
Iată noile tarife cu reducere pentru elevi şi studenţi, inclusiv studenţii facultăţilor particulare acreditate:
-    Palatul Brukenthal- 3 lei
-    Galeria de Artă Românească- 2 lei
-    Galeria de Artă Contemporană- 1,25 lei
-    Cabinet Stampe- 1,25 lei
-    Muzeul de Istorie(fără tezaur)- 3 lei
-    Muzeul de Istorie(tezaur)- 1,25 lei
-    Muzeul de Istorie Naturală- 2 lei
-    Muzeul de Istorie a Farmaciei- 1,5 lei
-    Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare „August von Spiess”- 1,5 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite