Sibienii s-au grăbit să plătească impozitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul sibienilor care şi-au achitat taxele şi impozitele în primele două luni ale anului, a crescut faţă de 2008.

Chiar dacă economia trece printr-o perioadă de criză şi veniturile sibienilor nu sunt atât de mari precum şi-ar dori aceştia, municipalitatea are motive de bucurie. Oamenii s-au grăbit la început de an să îşi achite taxele şi impozitele locale.
Persoanele fizice, mai harnice
Direcţia Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu a încasat, în ianuarie şi februarie,  nu mai puţin de 8,3 milioane de lei. Majoritatea, 6.2 milioane de lei au venit de la persoane fizice.
Doar  2,1 milioane de lei provin de la persoane juridice, semn că firmele nu se grăbesc când vine vorba de dările la stat. „Sumele încasate sunt sensibil mai mari decât anul trecut când, în aceeaşi perioadă, s-au încasat de la persoane fizice 6,1 milioane de lei, iar de la persoane juridice s-au strâns 2,7 milioane de lei”, a declarat Carmen Câmpean, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu. Defalcat, situaţia încasării acestor „biruri” a înregistrat o creştere în privinţa numărului de persoane fizice care au achitat taxele.
Reducere de 5%
În ianuarie şi februarie, aproximativ 53.000 de sibieni au plătit impozitele, faţă de 51.000 în 2008. La persoanele juridice se înregistrează o scădere însă nu semnificativă. La începutul anului 2008, aproape 2900 de firme plătiseră deja impozitul. În 2009, în ianuarie şi februarie, aproximativ 2750 de firme şi-au plătit taxele.
Încasarea impozitelor şi a taxelor locale a început anul acesta încă din 8 ianuarie.  Sibienii care îşi vor achita integral dările din 2009, până la 31 martie, vor beneficia de o reducere de 5%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite