Sibienii se înghesuie la cursurile de karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de auto-apărare să numără printre puţinele afaceri care nu au fost încă afectate de criza economică la Sibiu.

Clubul Sportiv Transilvania este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Sibiu unde se poate practica un curs de auto-apărare. În prezent, la antrenamente sunt înscrişi 60 de cursanţi.
„Avem 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani şi 30 de adulţi care participă la aceste cursuri. Antrenamentele se desfăşoară de două ori pe săptămână, marţea şi vinerea, cu cei mici între 17.00 şi 18.00 şi cu cei mari între 20.00 şi 21.30” a spus Cristian Hirsch, instructorul clubului de peste 10 ani. Abonamentul lunar pentru cei care vor să practice acest sport în cadrul clubului este de 50 de lei.
Învaţă să se apere
Principalul motiv pentru care părinţii îşi înscriu copiii la karate este că micuţii învaţă să se apere singuri în situaţii dificile şi totodată se acomodează cu regulile şi disciplina. Adulţii, care participă la aceste cursuri, vin mai mult din dorinţa de a face mişcare.
„Acest sport se transformă ulterior pentru cei care vin aici într-o pasiune şi chiar într-un mod de viaţă de multe ori”, a adăugat Cristian Hirsch. Cursanţii talentaţi se pot mândri chiar şi cu diferite diplome, obţinute la campionate naţionale sau chiar internaţionale.
„Am participat la un concurs în Canada, unde am obţinut locul I la kata şi locul II la kumite, două dintre stilurile de karate pe care le învăţăm, iar la un alt concurs din Olanda am obţinut locul I la kumite şi locul III la kata. Şi săptămâna trecută am câştigat locul I la Campionatul Naţional de Kata”, se mândreşte Andreea Pavel, care la doar 9 ani cunoaşte aproape toate secretele acestui sport.
Artele marţiale sunt cunoscute în toată lumea ca un sport de auto-apărare. Karatele dezvoltă însă foarte mult şi psihicul celor care îl practică. Cursanţii spun că, încă de la primele lecţii, învaţă să se controleze mult mai bine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite