Siamezele românce Anastasia şi Tatiana rămân unite pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anastasia şi Tatiana Dogaru, siamezele românce născute în Italia, sunt condamnate să rămână unite pe viaţă. Echipa de medici de la spitalul de copii din Cleveland a decis, luni seară,

Anastasia şi Tatiana Dogaru, siamezele românce născute în Italia, sunt condamnate să rămână unite pe viaţă. Echipa de medici de la spitalul de copii din Cleveland a decis, luni seară, să renunţe la intervenţia chirurgicală de separare a celor două fetiţe, spre binele acestora.

Gemenele au creierele lipite

Venite pe lume cu creierele lipite, cele două gemene nu se vor vedea niciodată la faţă, una pe cealaltă.
Decizia de a abandona operaţia de separare a siamezelor a fost greu de luat, însă ea ţine cont de siguranţa fetelor. Potrivit medicului-şef al echipei implicate în acest caz, dr. Nathan Levitan, investigaţiile medicale au scos la iveală faptul că vena care le desparte creierele este foarte subţire, ceea ce face ca separarea să fie extrem de riscantă.

Pe de altă parte, medicii au descoperit că tensiunea arterială a Anastasiei este foarte scăzută, existând riscul apariţiei unor complicaţii cardiovasculare, ambele surori având deja boli cardiace grave.
Situaţia lor, extrem de rară, este considerată potenţial mortală şi a fost comparată cu o tumoare cerebrală malignă.

Separarea gemenelor Dogaru a fost considerată, încă de la început, ca fiind foarte riscantă, necesitând o serie de intervenţii efectuate pe parcursul a mai mult de şase luni.

Prima tentativă a medicilor americani de separare a siamezelor a avut loc în urmă cu două luni şi jumătate. Intervenţia a fost un eşec. După 12 ore petrecute în sală, neurochirurgii au fost nevoiţi să renunţe la operaţie din cauză că uneia dintre fete i s-a inflamat ţesutul cerebral.

Reamintim că fetiţele au ajuns la spitalul Rainbow pe 3 aprilie anul acesta, iar pe 10 iunie au fost externate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite