Show agresiv cu Prodigy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de revelion, Sibiul s-a gândit să adune mai mulţi turişti cu un nou supereveniment, care să confirme că a meritat statutul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2007. Este

Cu o zi înainte de revelion, Sibiul s-a gândit să adune mai mulţi turişti cu un nou supereveniment, care să confirme că a meritat statutul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2007. Este vorba despre Prodigy, una dintre cele mai populare formaţii din muzica ultimilor ani, cunoscută publicului pentru stilul muzical agresiv.

Chiar dacă trupa a mai susţinut un show în România în această vară, organizatorii sunt convinşi că Piaţa Mare din Sibiu va fi plină până la refuz cu amatorii de muzică, care nu vor rata spectacolul oferit de Prodigy. Prima apariţie în public a formaţiei a avut loc la Londra, în anul 1993. Piesa "Charly", lansată şase luni mai târziu, a devenit un succes pe piaţa muzicii rave, curentul care era atunci la modă. Melodia s-a clasat pe primele poziţii ale UK Top 40, semn că membrii trupei începeau să câştige din ce în ce mai mulţi adepţi.


După un prim material rave, cel de-al doilea album al formaţiei, "Music for the Jilted Generation", apărut în anul 1994, a intrat direct pe prima poziţie în topurile britanice. Materialul discografic s-a desprins puţin de stilul rave şi a abordat o paletă mai variată de genuri precum break-beat şi heavy techno, cu înclinaţii rock.

O singură apariţie la emisiunile tv

Deşi s-a declarat a fi o trupă comercială, dar care nu doreşte să se compromită în niciun fel, componenţii ei au refuzat să apară în diverse emisiuni tv. Singura apariţie a fost cea din cadrul emisiunii "Dance Energy" de la BBC2, unde au interpretat piesa ""Everybody In The Place". Sprijin în mediatizarea lor excesivă a fost postul muzical MTV Europe, care au difuzat fără încetare cele mai noi videoclipuri semnate de trupă. Odată cu lansarea single-ului "Firestarter", în anul 1996, Prodigy a reuşit să cucerească şi continentul american.
Scandalul care a oripilat America: "Smack My Bitch Up"


Una dintre cele mai controversate melodii este "Smack My Bitch Up", care a primit cele mai negative feedback-uri din partea Organizaţiei Naţionale a Femeilor din Statele Unite ale Americii, care a comentat versurile ca fiind deosebit de periculoase, cu un mesaj care încurajează violenţa împotriva femeilor.

Videoclipul acestei piese, în care o femeie abuzează de alcool, tutun şi de… alte femei, a primit interdicţia de a fi difuzat pe timp de zi. Până şi radiourile au luat aceeaşi măsură în ceea ce priveşte difuzarea melodiei. Clipul este regizat de Jonas Ăkerlund, care a mărturisit că a i-a venit ideea după o noapte de beţie petrecută în Copenhaga.

De-a lungul carierei muzicale a trupei, au fost lansate peste cinci albume, printre care se numără "Experience", "Music for The Jilted Generation" şi "The Fat of The Land".
Pentru anul următor, Prodigy şi-a propus să înregistreze un nou material discografic, care va fi urmat, cel mai probabil, de un turneu de promovare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite