Sfârşit de vară sub rânjetul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele trei zile, 17 români şi-au pierdut viaţa în condiţii violente şi alţi 14 au fost răniţi. Accidente mortale. Un bucureştean, aflat la volanul unui Seat, a intrat pe

În ultimele trei zile, 17 români şi-au pierdut viaţa în condiţii violente şi alţi 14 au fost răniţi.

Accidente mortale. Un bucureştean, aflat la volanul unui Seat, a intrat pe contrasens în comuna buzoiană Glodeanu Sărat, lovind în plin un Audi. Cinci membri ai unei familii din Suceava - şoferul (35 de ani), soţia însărcinată a acestuia (34 de ani) şi cei trei copii ai lor (între 3 şi 10 ani) - au murit pe loc.

O maşină în care se aflau nouă tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani a fost lovită în plin de un tren, sâmbătă, la Feteşti. Cinci dintre ei au murit pe loc. Alte două accidente grave, soldate cu 6 morţi, au fost înregistrate în Slobozia şi în Vâlcea.

Patimi de VIP-uri. Anton Doboş (42 de ani), fost component al echipei naţionale de fotbal şi fost preşedinte al clubului "U" Cluj, a suferit răni grave în urma unui accident produs ieri-dimineaţă în Cluj-Napoca. Doboş a adormit la volan şi a intrat într-un TIR parcat. El a fost internat în stare de comă.

Naistul Gheorghe Zamfir (67 de ani) a fost acroşat vineri de un Mercedes când ieşea din imobilul în care locuieşte, din sectorul 1 al Capitalei. Zamfir a fost internat cu o contuzie cranio-cerebrală.

Antrenorul echipei de fotbal Progresul Bucureşti, Marius Şumudică (37 de ani), s-a răsturnat de câteva ori cu autoturismul pe DN2, între Buzău şi Urziceni, dar a scăpat nevătămat.

Blestemul afgan. Sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu (32 de ani) a fost ucis şi alţi patru militari au fost răniţi ieri, în Afganistan, după ce transportorul blindat în care se aflau a trecut peste o mină. Este al optulea militar român care şi-a pierdut viaţa, în ultimii şase ani, în Afganistan.

Dor de mamă. Un copil de opt ani din localitatea băcăuană Târgu Ocna s-a sinucis de dorul mamei lui, plecate la muncă în Italia.

Şase accidente grave petrecute în ultimele trei zile s-au soldat cu 15 morţi şi 10 răniţi

Toni Doboş, fostul preşedinte al "U" Cluj, a suferit un grav accident rutier după ce a adormit la volan.

Toni Doboş, 42 de ani, fostul preşedinte al "Universităţii" Cluj, a suferit un cumplit accident de circulaţie ieri-dimineaţă, în Cluj-Napoca.

Acesta a adormit la volan şi a intrat cu automobilul într-un tir staţionat pe marginea şoselei. Doboş a fost operat la Secţia de Neurochirurgie, după ce i s-a descoperit un hematom pe creier.

Starea fostului preşedinte al "U" Cluj este foarte gravă, doctorii luând în considerare transportarea acestuia la o clinică din Austria. "Diagnosticul este unul rezervat", ne-a spus Ştefan Florian, şeful Secţiei de Neurochirurgie din Cluj-Napoca şi cel care l-a operat pe Doboş. Astăzi, un medic specialist din Austria va veni la Cluj pentru a-l consulta pe Toni Doboş.

Toni Doboş a adormit la volan aproape de casă

La câteva ore după operaţie, însă, pacientul a ieşit din comă, specialiştii fiind de părere că nu mai e necesară transportarea lui la clinica din Austria.

Cu toate acestea, Doboş a fost mutat de la Clinica de Neurochirurgie. Soţia acestuia, care s-a deplasat din Bucureşti până în Cluj-Napoca, a refuzat să facă orice declaraţie, însă surse din cadrul instituţiei ne-au declarat că "pacientului i s-a făcut o tomografie şi s-a ajuns la concluzia că starea acestuia s-a stabilizat. Va fi ţinut sub observaţie."

Toni Doboş se întorcea la Cluj de la Târgu Mureş, unde a fost în vizită la nişte rude. Acesta mai avea câteva sute de metri până acasă, însă, din cauza oboselii, a adormit la volanul maşinii cu care se deplasa singur pe Calea Turzii, la intrare în Cluj-Napoca, fără a purta centura de siguranţă.

Naistul Gheorghe Zamfir, acroşat în faţa porţii

Cunoscutul naist Gheorghe Zamfir (foto),67 de ani, a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a suferit o contuzie cranio-cerebrală. Accidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei 12.00, pe strada Constantin Disescu, din Capitală.

Potrivit martorilor, Gheorghe Zamfir a încercat să-l prindă pe unul dintre cei doi căţei ai săi care erau pe stradă, dar a fost acroşat uşor de un autoturism Mercedes. Victima s-a dezechilibrat şi în cădere s-a lovit cu capul de asfalt. Unul dintre martori a sunat imediat la 112.

Gheorghe Zamfir a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Poliţiştii au ajuns pe strada Constantin Disescu abia după trei ore. Şoferul care l-a accidentat pe naist, Valentin Gherma, a aşteptat aproximativ două ore, după care, văzând că nu vine nimeni, a plecat acasă.

El s-a prezentat ieri la poliţie, după ce a văzut la televizor că este căutat. Surse din poliţie au declarat iniţial că şoferul Mercedesului a fugit de la locul accidentului.

Ieri, poliţiştii au făcut măsurători pentru a elucida împrejurările în care s-a produs incidentul. În acelaşi timp, Poliţia Capitalei a dispus o anchetă pentru a se afla de ce agenţii Secţiei 4 s-au prezentat la accident cu o întârziere de trei ore. (Sorin Ghica)

Trei copii şi părinţii lor, spulberaţi de un Seat

Un bucureştean în vârstă de 27 de ani a ucis vineri seară cinci membri ai unei familii din Suceava, în urma unui grav accident produs pe Drumul European 85, în localitatea buzoiană Glodeanu Sărat.

Tânărul se afla la volanul unui Seat şi a intrat pe contrasens, lovind în plin un Audi condus de un bărbat din Suceava care se întorcea cu familia din concediu de pe litoral. Şoferul autoturismului Audi (35 de ani), soţia acestuia (34 de ani ) însărcinată şi cei trei copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani au murit pe loc.

Bucureşteanul care a provocat accidentul a fost grav rănit, fiind transportat la spitalul Floreasca din Capitală. "Din primele verificări, rezultă că, în timp ce conducea un autoturism pe sensul de mers Buzău - Urziceni, un bucureştean de 27 de ani a pierdut controlul direcţiei, a trecut peste axul drumului şi a intrat în coliziune frontală cu un Audi", a declarat comisarul Ionel Olaru, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Acesta este cel mai grav accident din 2008, petrecut pe raza judeţului Buzău. (Iulian Bunilă)

Marius Şumudică s-a răsturnat cu autoturismul

Antrenorul echipei Progresul Bucureşti, Marius Şumudică (37 de ani), a fost implicat, sâmbătă, într-un accident rutier pe DN2, între Buzău şi Urziceni, şi, deşi automobilul în care se afla s-a răsturnat de câteva ori, a scăpat doar cu răni uşoare.

Şumudică se afla într-un autoturism marca Renault, împreună cu Constantin Neagu, ofiţerul de presă al clubului Progresul, şi se întorcea de la Piatra Neamţ, unde echipa sa pierduse cu scorul de 2-3 meciul cu Ceahlăul, din etapa a III-a a Ligii a II-a, seria I.

Pe drumul dintre Buzău şi Urziceni, maşina în care se aflau cei doi s-a izbit violent, frontal de un automobil de pe contrasens şi s-a răsturnat de câteva ori.

3.000 de morţi anual

Cel puţin opt oameni mor în fiecare zi pe străzile din România, în accidente produse din cauza vitezei. Şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, declara, la lansarea campaniei de prevenire "Viteza distruge vieţi", că în ţara noastră "peste 2.700 de oameni mor, iar alţi aproximativ 7.000 sunt grav răniţi, în fiecare an, în urma accidentelor rutiere, cele mai multe dintre acestea fiind cauzate de viteza excesivă".

Totodată, chestorul a ţinut să atragă atenţia că principalii factori care influenţează producerea evenimentelor rutiere cu urmări grave sunt "infrastructura, care nu poate prelua valorile de trafic foarte mari, inconştienţa participanţilor la traficul rutier şi educaţia".

Zece decese în trei accidente

FETEŞTI O maşină în care se aflau nouă tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani a fost lovită în plin de un tren accelerat, sâmbătă, la trecerea peste calea ferată dinspre Feteşti spre Movila. La volanul maşinii era un tânăr de 19 ani care avea permis de conducere de numai două luni. Cinci dintre ei au murit pe loc, iar alţi doi tineri au fost răniţi.

SLOBOZIA Două persoane şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită ieri dimineaţă într-un accident rutier, la intrarea în oraş, după ce maşina în care se aflau a intrat în plin într-un autotren încărcat cu cherestea. Drumul între Slobozia şi Ţăndărei a fost blocat timp de două ore.

VÂLCEA Trei tineri au murit carbonizaţi ieri dimineaţă şi alţi patru au ajuns la spital, în urma unui accident care s-a produs în localitatea Mateeşti. Şoferul a adormit la volan şi maşina a ieşit de pe carosabil, s-a izbit de un cap de pod, după care a plonjat în albia râului Tărâia şi s-a lovit de un copac. (Cristian Şucă, Alina Roman)

Cititi si:

Militar român ucis în Afganistan , de Sorin Ghica

Un băieţel şi-a luat viaţa de dorul mamei, plecată în Italia , de Gabriel Mihai

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite