Sfârşit de drum pentru telenovela „Regina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul episod al producţiei  româneşti este difuzat de Acasă TV,  în această seară, de la ora 20.30. Cei care au îndrăgit personajele din „Regina“ îşi iau rămas bun. State (Gheorghe Visu) şi Flacăra (Carmen Tănase) îşi continuă însă aventurile la Paris, în toamnă.

Fanii care s-au îndrăgostit de şatră încă de la prima parte a telenovelei, „Inimă de ţigan“, află, în sfârşit, ce le-a rezervat destinul eroilor lor preferaţi.

Printre lucrurile care au rămas nesoluţionate se numără relaţia dintre Regina şi Cosmin, decizia lui Medalion de a deveni bulibaşa, reacţia lui Don Luciano la aflarea veştii că omul lui de încredere, Cosmin, l-a trădat şi hotărârea importantă pe care o ia State Potcovaru.

Episodul cu numărul 160, care până acum a fost ţinut într-un seif, conţine, desigur, multe alte surprize, plăcute sau neplăcute, pentru fanii fideli.

Aceştia trebuie să se aştepte la schimbări de situaţie, momente de emoţie şi suspans. Telenovela care i-a plimbat pe telespectatori în Praga, în Paris şi Tunisia s-a clasat, din septembrie şi până în prezent, pe primul loc în clasamentul celor mai vizionate şi îndrăgite seriale din România, potrivit datelor furnizate de GFK România. Telenovela a fost „regina“ audienţelor cu peste 90% din episoadele sale.

Regina audienţelor

Cel mai urmărit episod a fost cel difuzat la 26 martie 2009, când postul Acasă a înregistrat o medie de rating de 13.9 puncte şi o cotă de piaţă de 30.4%, în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani.

Acesta a fost episodul în care Regina a fost răpită. Cel mai urmărit minut al telenovelei a fost la 5 februarie, ora 21.48, când peste 3 milioane de români au stat în faţa televizoarelor. 

Începând din 20 iunie, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.30, telespectatorii pot urmări seria de emisiuni speciale, numită „Poveştirile Reginei“, care va prezenta imagini inedite şi scene comice din culise. Tot la „Poveştirile Reginei“ vor putea fi văzute filmări din Franţa, Tunisia şi Cehia.

Cifrele „Reginei“

160 de episoade
150 de actori în distribuţie
213 zile de filmare
7.022 de secvenţe filmate din care: 42 de secvenţe filmate în medie, pe zi; 25 de secvenţe filmate la malul Mării Negre, 8 la Praga, 21 la Paris şi 36 în Tunisia.

Flăcărica din Valea Plopilor

image

Flăcărica, Intervenţia (viitoare mamă) şi Isaura 



Adevărat fenomen social, telenovelele inspiră şi influenţează stilul de viaţă al celor care le urmăresc. Dacă prima telenovelă difuzată de TVR în anii ‘90 „a dat“ nume de copii precum Isaura sau Armando, astăzi, prenumele personajelor din „Regina“ se regăsesc în numeroase familii de ţigani.

În comuna Valea Plopilor judeţul Giurgiu, am găsit în familia lui Tamango (celebrul ţigan care cântă la linguri, fost consilier pe problemele rromilor în Guvernul Tăriceanu), două „personaje“ de telenovelă: Isaura (19 ani, una din cele cinci fete ale cântăreţului) şi Flăcărica (soţia, în vârstă de  50 de ani).

„De când cu «Regina», toată lumea îmi zice Flăcărica”, spune femeia al cărei nume, în acte, este Aurica. „Peste două luni o să nască fata mea, Intervenţia. De va fi fată, Flăcărica o botezăm. Dacă e băiat, State îi zicem“, spune, sigură de ea.

Singura incertitudine sunt naşii, dar există soluţie: „Dacă nu găsim naşi, eu botez copilul“, a mai spus „Flăcărica“, soţia lui Tamango. Seara, când se dă la televizor „Regina“, cei peste 20 de membri ai familiei Tamango (şapte copii şi 16 nepoţi) se strâng roată lângă micul ecran. „Doar când s-a stricat televizorul nu ne-am uitat.

Ne place «Regina» că aşa e viaţa noastră“, spune Intervenţia, viitoarea mamă a copilului State (Flăcărica).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite