Sfânta Maria Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de miere.La Mulţi Ani tuturor Mariilor! Pentru o zi specială, o prăjitură specială, uşoară şi răcoritoare. Perfectă pentru această zi de vară!Prăjitură cu nectarine şi iaurt Pentru

de miere.

La Mulţi Ani tuturor Mariilor! Pentru o zi specială, o prăjitură specială, uşoară şi răcoritoare. Perfectă pentru această zi de vară!

Prăjitură cu nectarine şi iaurt
Pentru circa 12 bucăţi
Ingrediente: ulei pentru formă, 200 g ciocolată amăruie, 100 g pişcoturi (de şampanie), 75 g alune, 6 foi de gelatină albă, 6 nectarine coapte, 500 g iaurt cu vanilie, 1 lingură zeamă de lămâie, 75-100 g zahăr, 250 g frişcă
Mod de preparare: Se unge cu ulei o tavă dreptunghiulară (cca 20 x 28 cm) sau o formă rotundă (cca 26 diametru). Ciocolata amăruie se taie în bucăţele şi se topeşte pe baie de apă. Se lasă să se răcească puţin. Pişcoturile şi alunele se pisează nu foarte mărunt şi se amestecă cu ciocolata lichidă. Se repartizează compoziţia pe fundul tăvii şi se nivelează. Se lasă circa 30 de minute la rece. Gelatina se înmoaie în apă rece. Nectarinele se spală, se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se taie felii. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie şi zahărul. Gelatina se stoarce şi se dizolvă pe foc mic. Se amestecă cu 4 linguri de iaurt, apoi se încorporează şi restul de iaurt. Se lasă circa 15 minute la rece, până începe crema să se gelatineze. Se pun feliile de nectarine peste blatul de ciocolată (se păstrează 24 pentru ornare). Se încorporează frişca bătută în crema de iaurt şi se toarnă peste nectarine. Se nivelează frumos şi se lasă la frigider circa 3 ore, până se întăreşte. Se taie prăjitura în pătrate şi se ornează cu câte două felii de nectarine pe fiecare pătrat.

ştiaţi că...
Trandafirul este floarea clasică a Mariei? Dar mai sunt şi lăcrămioarele, născute din lacrimile vărsate de Fecioară la picioarele Crucii, şi crinul, simbolul purităţii. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs. sau o reţetă din repertoriul dvs. culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr.1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite