Sf. Maria, zi de nume pentru 7 la sută din români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

reiese din statisticile Direcţiei Generale de Evidenţă Informatizată a Persoanei.De Ziua Marinei, Băsescu a făcut apologia femeii Preşedintele Traian Băsescu a deschis, ieri, manifestările de

reiese din statisticile Direcţiei Generale de Evidenţă Informatizată a Persoanei.

De Ziua Marinei, Băsescu a făcut apologia femeii
Preşedintele Traian Băsescu a deschis, ieri, manifestările de Ziua Marinei, în Portul Tomis din Constanţa, în prezenţa a aproximativ 1.500 de persoane. În discursul ţinut la deschiderea manifestărilor, Băsescu a arătat că marina este, pe de o parte, pilon de securitate naţională, iar pe de altă parte, un vector pe care navele comerciale transportă bunăstare. "Să fim mândri că suntem marinari, avem o meserie care ne ţine în veghe. Marinarii au nu numai dragostea de ţară în educaţie, au tricolorul în suflet", a spus şeful statului. El a susţinut că sunt două lucruri cărora marinarii li se dedică: marea şi femeia iubită, marinarii având tot timpul sufletul la femeia de acasă, la femeia care creşte copiii. "Dacă viaţa de zi cu zi ne ţine legaţi de oţelul pe care ne facem serviciul, de navă, sufletul nostru este întotdeauna la o femeie, la femeia de acasă, la femeia care creşte copii, la femeia care cu demnitate şi, de ce nu, cu tărie, poate cu o tărie la fel de mare ca cea a marinarului, îşi îngrijeste familia", a teoretizat Băsescu. După discurs şeful statului s-a aruncat în mijlocul mulţimii, a acordat autografe şi a recuperat un şlap pierdut în busculadă. Din cauza aglomeraţiei şi a căldurii, preşedintele transpira abundent, aşa că una din gărzile de corp îndeplinea şi sarcina de a-i şterge din minut în minut chelia umedă. Tot ieri, preşedintele României a reluat anunţul potrivit căruia România va reactiva batalionul aflat în rezerva NATO. "Referitor la trimiterea de trupe în Liban, eu susţin un singur lucru - România trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat. Noi avem, prin obligaţiile asumate, un batalion în rezerva NATO. S-a solicitat activarea lui. Unde se va stabili să plece, va pleca", a declarat şeful statului.

Turiştii din Mangalia au tras la parâme
Sărbătoarea Marinei, în Portul Turistic Mangalia, a început cu ridicarea pavilionului, geacului şi pavoazului, timp în care de la boxele amplasate în port se auzea imnul României. Apoi a fost oficiată o slujbă în memoria tuturor marinarilor care au murit pe mare. Salvele au anunţat sosirea Zeului Neptun însoţit de nimfe. El a declarat oficial deschise serbările mării. Au urmat concursuri între marinari, la care au fost invitaţi să participe şi spectatorii, însă aceştia s-au arătat interesaţi doar de trasul la parâmă. Cei prezenţi în port au avut ocazia să viziteze şi navele.

Sute de mii de credincioşi, la mănăstiri
Sute de mii de credincioşi ortodocşi şi catolici s-au rugat, ieri, la Sfânta Maria, în biserici din toată ţara, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. În Catedrala Patriarhală din Capitală s-au adunat câteva sute de credincioşi de toate vârstele. De asemenea, peste 100.000 de pelerini din toată ţara s-au rugat toată noaptea de luni spre marţi la Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Maria de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj. Oamenii au înnoptat în curtea mănăstirii şi au dormit în corturi sau sub cerul liber. La Recea s-au strâns peste 10.000 de credincioşi la slujbă, în timp ce la mănăstirea din Sânmărtin au fost prezente circa 12.000 de persoane. Alţi peste 10.000 de credincioşi au luat cu asalt Mănăstirea Putna, pentru a participa la cel mai important moment al acestui lăcaş istoric.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite