Sextupleţii din Canada, condamnaţi la moarte de părinţii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna ianuarie a acestui an, în Canada au venti pe lume sextupleţii din Vancouver: patru băieţi şi două fete. Atunci vestea a fost considerată o minune. Acum, lupta pe care micuţii o

În luna ianuarie a acestui an, în Canada au venti pe lume sextupleţii din Vancouver: patru băieţi şi două fete. Atunci vestea a fost considerată o minune. Acum, lupta pe care micuţii o duc ca să trăiască a întristat întreaga ţară, şocată de reacţiile absurde ale părinţilor, care nu acceptă transfuziile de sânge, din motive religioase.

Statul nu a putut admite ca cei doi părinţi, ambii membri într-o sectă numită Martorii lui Iehova, să-i lase pe copii să moară şi a declanşat imediat procedurile de suspendare a acestora din drepturile părinteşti.

Părinţii refuză transfuziile

Când cei patru băieţi şi cele două fete s-au născut unul după altul, vestea a întrerupt toate emisiunile televizate din Canada, iar naşterea a fost considerată un miracol.

Copiii s-au născut însă cu aproape trei luni mai devreme decât era normal şi, desigur, au avut imediat nevoie de îngrijiri medicale speciale.

În timp ce reporterii nu mai conteneau povestind despre eroismul mamei, care a putut să decidă reducerea sarcinii multiple la numai unul sau doi copii, dar a refuzat categoric să schimbe decizia divină, puţini ştiau că aceeaşi mamă nu era de acord ca micuţii să fie îngrijiţi de doctori.

Doi copii au murit deja

La naştere, fiecare dintre copii a cântărit aproximativ un kilogram. Au fost puşi imediat în incubatoare, dar - pentru că nu au fost ajutaţi în niciun fel - doi dintre ei au murit după numai două săptămâni.

Nici după aceste decese părinţii nu s-au îndurat să permită transfuziile de sânge. Spitalul din Vancouver a cerut imediat guvernului din Columbia Britanică să-i decadă pe părinţi din drepturile lor, pentru a salva copiii. Statul a acceptat şi decizia s-a luat rapid, în interesul copiilor. Părinţii, încă în lacrimi după moartea primilor doi bebeluşi, au făcut recurs.

Totuşi, până să înainteze ei actele, doi dintre copiii rămaşi în viaţă au fost puşi imediat la perfuzii. Părinţii, care consideră că transfuziile sunt un act de "viol" comis asupra copiilor, au început să-şi smulgă părul din cap în faţa spitalului. La intervenţiile avocatului, tribunalul le-a returnat bebeluşii. Următoarea înfăţişare în acest proces este în aprilie, dar nimeni nu poate spune câţi dintre copii vor supravieţui până atunci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite