Dupa "Sevraj" vine "Sinuciderea unui inger"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitza a reusit performanta ca intr-un timp relativ scurt de la lansarea lui in peisajul hip-hop-ului romanesc sa ajunga un nume printre artistii de gen. Are cele mai multe nominalizari la premiile

Bitza a reusit performanta ca intr-un timp relativ scurt de la lansarea lui in peisajul hip-hop-ului romanesc sa ajunga un nume printre artistii de gen. Are cele mai multe nominalizari la premiile MTV, cinci la numar.
- Ce sentimente te incearca la numai cateva zile de premiile MTV?
- Primul sentiment e de uimire din cauza faptului ca nu ma asteptam sa am atatea nominalizari si sunt mandru ca muzica pe care am facut-o a fost si este apreciata. Ma pregatesc sufleteste pentru show-ul de la Sala Palatului si vreau sa vina cat mai repede ziua de 28 aprilie pentru ca am terminat al doilea album si o sa fie foarte mult de munca pentru lansarea lui.
- Mai are succes hip-hop-ul in Romania?
- Raspunsul sta in salile pline la concertele de hip-hop si in mainile ridicate la evenimentele de acest gen, iar vanzarile de albume rap sunt din ce in ce mai bune. Oamenii au inceput sa aprecieze muzica de calitate si sa cumpere originalul.
- Care este publicul tau?
- Orice om care are mintea deschisa si urechi de auzit.
- Te consideri cel mai bun la ora actuala in ceea ce faci?
- Nu sunt eu cel care judeca acest lucru. Nu poti fi cel mai bun in masura absoluta. Poti sa fii considerat cel mai bun de o anumita categorie de oameni, insa acest lucru nu te face neaparat cel mai bun.
- Care sunt concurentii reali ai tai?
- Muzica proasta.
- A fost greu inceputul?
- Mi se pare mai grea continuarea decat inceputul. Un inceput bun poate fi un accident. Abia dupa ce ai ajuns la un nivel se pot demonstra niste lucruri. Iar cine spune ca nu are emotii minte. Partea buna este ca emotiile mai trec in timp. Daca nu, atunci le mai "ajutam" cu un pahar de tarie, un sprit...
- Muzica hip-hop unde crezi ca prinde mai bine, la noi sau peste hotare?
- E clar ca patria hip-hop-ului e America. Nici nu se pune problema. Mai trist mi se pare faptul ca hip-hop-ul prinde mai bine cam in oricare alta tara, mai putin Romania. Si nu ma refer aici la Germania sau Franta, ci la Cehia, Polonia sau tari care au plecat din acelasi loc de unde am pornit si noi.
- Vei continua sa faci cariera din cantat?
- Muzica voi face toata viata. Problema e daca o voi scoate pe piata sau o voi tine pentru mine. Asa cum am facut muzica inainte sa o comercializez, la fel poate peste 10 ani voi spune ca mi-a ajuns viata agitata de cantaret si o voi face numai pentru mine.
- Crezi ca va prinde acest gen si peste 5-10 ani in Romania?
- Daca se va mentine tendinta ascendenta pe care a luat-o hip-hop-ul in ultimii doi ani, in 5-10 ani se va vorbi de un fenomen mai mare decat oricare altul in materie de muzica. Depinde foarte mult de ascultatorii de rap, de fanii lui si de cat de mult sunt intelese mesagele transmise de versuri.
- Ce pregatesti pentru fanii tai?
- Am terminat lucrul la al doilea album, intitulat "Sinuciderea unui inger", care va aparea tot la Rebel Music. E un material mai mare decat "Sevraj", are mai multe track-uri si invitati cel putin la fel de valorosi ca pe primul album. Printre ei ii mentionez pe Loredana, K-gula, Dj Paul, C.T.C. si Butch. Chiar in perioada premiilor MTV voi filma noul clip.
- Crezi ca va avea acelasi succes ca primul?
- Sper ca va avea un impact mai mare. E un album mai matur din punct de vedere al liricii si al sound-ului, iar productia imi apartine 90%.
- Ce te inspira in compunerea versurilor?
- Nu am vreo muza. Ma inspira tot ce vad. E de ajuns sa ies cateva zile din casa si sa ma uit atent in jurul meu, iar rezultatul da nastere la cel putin o idee de piesa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite