Severin se compară cu Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Adrian Severin a comparat ieri cazul său, în care este acuzat că ar fi cerut bani în schimbul depunerii unui amendament, cu cel al fostului preşedinte al FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York sub acuzaţia de agresiune sexuală.

La sfârşitul audierii sale din Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European (JURI), Severin a declarat că este victima unei înscenări, la fel ca şi preşedintele FMI.

„E o înscenare"

„Lupta pe care eu o duc acum pentru clarificarea lucrurilor este o luptă pe care o duc şi pentru colegii mei. Aţi văzut că s-au mai întâmplat experienţe similare de curând şi prin alte părţi. Nu aş vrea ca acest gen de eliminare a politicienilor incomozi să-i afecteze şi pe ceilalţi. Nu este vorba de o infracţiune, ci de o încercare de a provoca o infracţiune. E o înscenare, faptele nu au avut loc", a spus Severin.

Întrebat la ce cazuri se referă, acesta a afirmat: „Domnul Dominique Strauss-Kahn, nu vă e clar?". În cursul audierii, Adrian Severin le-a transmis membrilor comisiei JURI că ridicarea imunităţii sale ar însemna acceptarea faptului că practicile înregistrărilor secrete vor putea fi folosite fără restricţii în birourile PE, la adresa oricărui ­deputat.

Pe de altă parte, ridicarea imunităţii ar însemna că autorităţile naţionale au drept de judecată asupra cazurilor petrecute în interiorul Parlamentului European. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite