Severin/Hoţii de fier vechi devastează mormintele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cimitirele aflate în cartierele periferice Severinului, sau în localităţile din vecinătatea municipiului, au fost devastate de persoane necunoscute, localnicii susţinând că este vorba doar de hoţii de fier vechi.

Mormintele şi cavourile au fost sparte, din ele furându-se aproape tot ce înseamnă fier. Mânerele de la capacele cavourilor, crucile de fier şi chiar şi candelele au devenit o sursă de bani pentru cei ce trăiesc de pe urma vânzării fierului vechi. De departe, cel mai vitregit cimitir este cel situat în cartierul severinean Dudaşul Schelei, loc din care s-a furat tot ce este metal, iar majoritatea cavourilor şi crucilor arată de parcă aici au cu căzut bombe. „E vai de noi. Cei dragi nouă, cei care au trecut în lumea de dincolo, nu au pace şi odihnă nici în pământ. Pentru noi, cei rămaşi în viaţă este un chin, că acum trebuie să reparăm toate stricăciunile. Şi asta înseamnă bani. Nu am depus plângere la poliţi că şi aşa nu se face nimi. Este vorba de hoţii de fier vechi şi nu avem ce face în asemenea cazuri. Este păcat însă că s-a ajuns până la a distruge mormintele pentru câţiva lei”, susţine tanti Lenuţa, o localnică ce zilnic trece pragul cimitirului să vadă ce au mai furat hoţii.
„Este o faptă reprobabilă”
Referitor la ce se întâmplă în cimitirele din vecinătatea oraşului, consilierul pe probleme de media al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, preot viorel Vlăducu, susţine că toate acestea sunt fapte reprobabile şi este păcat că o parte a societăţii civile nu are nici cel mai mic respect pentru aceste locuri. „Este o faptă reprobabilă, un păcat pentru cine nu respectă un mormânt. Suntem creştini şi trebuie să credem în îndreptarea acestora, trebuie să îi iertăm şi să ne rugăm pentru cei ce nu respectă canoanele bisericeşti. Sau ei ar trebui să se pocăiască”, susţine Viorel Vlăducu.
„Nu sunt  cazuri de profanări”
Am sesizat şi noi Inspectoratul  de Poliţie Judeţean Mehedinţi cu privire la acest caz, însă, conform declaraţiei purtătoului de cuvânt al instituţiei, până la această dată nu s-a înregistrat nicio plângere depusă în acestsens. „ Referitor la solicitatea dv. verbală din data de 12.05.2009, privind profanarea şi distrugerea de morminte din municipiul Drobeta Tr-Severin, vă facem cunoscut faptul că, de la începutul anului 2009 şi până în prezent, nu au existat astfel de cazuri”, se arată în adresa emisă de IPJ Mehedinţi . De aceea, poliţiştii cer persoanelor în cauză să facă plângeri în acest caz pentru a se putea demara cercetările de rigoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite