Sever Mureşan va fi judecat în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Băncii Dacia Felix, Sever Mureşan, rămâne în arest, după ce instanţa supremă i-a respins recursul la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care l-a arestat în vederea

Fostul preşedinte al Băncii Dacia Felix, Sever Mureşan, rămâne în arest, după ce instanţa supremă i-a respins recursul la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care l-a arestat în vederea predării lui autorităţilor franceze.

Francezii au emis un mandat european de arestare pe numele lui Mureşan, pe care îl acuză de mai multe infracţiuni economice, dar şi pentru complicitate la tentativă de omor. Sever Mureşan a fost reţinut, joi seara, într-un restaurant din Parcul Herăstrău, unde se afla împreună cu nişte oameni de afaceri francezi. Condamnat în 2000 în Elveţia, Sever Mureşan i-ar fi cerut partenerului său, elveţianul Rolf Peter Gehrig, să-i lichideze afacerile de acolo şi să-i depună banii rezultaţi într-un cont. Fiindcă acest lucru nu s-a întâmplat, Mureşan ar fi ordonat uciderea lui Gehrig. Sever Mureşan susţine însă că totul este o înscenare şi că nu a mai vorbit cu Gehrig din 1996 când elveţianul ar fi deturnat activele societăţilor din Elveţia ale fostului preşedinte Dacia Felix şi ar fi fugit cu banii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite