Sesizare penală împotriva Adevărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul lui Adrian Stoica, fost director al Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare, a depus, ieri, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, o sesizare penală împotriva ziaristului care a

Avocatul lui Adrian Stoica, fost director al Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare, a depus, ieri, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, o sesizare penală împotriva ziaristului care a luat subiectele la testele naţionale, a persoanei care l-a însoţit şi împotriva celor care au pus la cale acţiunea. Adrian Stoica a fost considerat principalul vinovat pentru scandalul de la distribuirea subiectelor pentru testele naţionale şi a fost demis de ministrul Mihail Hărdău în mai puţin de 24 de ore. În prezent, Adrian Stoica este urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu.
Sâmbăta trecută, ziaristul Florin Pupăză de la Adevărul a testat "securitatea" sistemului de distribuire a subiectelor pentru testele naţionale. Ziaristul nu a folosit documente false, ci a primit 40 de plicuri cu subiecte şi bareme fără a fi legitimat de membrii comisiei, fără a i se cere delegaţia din partea comisiei judeţene pe baza căreia putea ridica subiectele. Ministrul educaţiei a mulţumit ziarului Adevărul că i-a descoperit "breşele" din sistem şi a spus că demersul jurnalistic a fost în interesul copiilor, întrucât s-au luat măsuri pentru ca examenele să se desfăşoare în condiţii de securitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite