Sereş se declară victimă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul economiei şi cel al comunicaţiilor, la judecata comisiei lui Băsescu

asupra raportului prezentat de comisie şi va aduce la cunoştinţa opiniei publice decizia", a explicat consilierul prezidenţial Săftoiu. Întrebată de ce Codruţ şereş face obiectul sesizării, Adriana Săftoiu a răspuns că acesta nu a fost încă revocat din funcţie. "În momentul de faţă, domnul şereş nu este revocat. Reamintesc declaraţia preşedintelui în momentul în care a acceptat revocarea domnului Flutur din funcţia de ministru al agriculturii, cum că nu va mai accepta să revoce un ministru fără să aibă înlocuitor", a spus Adriana Săftoiu. Ea a menţionat că preşedintele este preocupat "de stocurile de iarnă" fapt pentru care, cu atât mai mult, Ministerul Economiei nu trebuie să rămână fără ministru. Potrivit consilierului prezi-denţial, din comisia specială fac parte aceleaşi persoane care au decis şi trimiterea fostului ministru al apărării, Teodor Atanasiu, în faţa procurorilor: consilierul prezidenţial ştefan Deaconu, secretarul de stat la justiţie, Barbara Kibeldi, Laura ştefan, director în Ministerul Justiţiei, şi doi chestori de poliţie - ştefan Iancu şi Gabriel Niţă.
Ministrul economiei spune că a fost curtat de PD şi PNL
Codruţ Şereş a acuzat că împotriva sa este instrumentat un dosar politic, însă a recunoscut fragmentul din conversaţia, datată 29 iunie 2005, în care îi spunea lui Stamen Stanchev că s-a făcut de "c...t" cu proiectul ordonanţei Petrom pe care l-a prezentat în şedinţa de guvern. El spune însă că discuţia a fost mult mai amplă, iar fragmentele prezentate în presă sunt doar frânturi interpretate tendenţios.
Referindu-se la vânzarea pachetului de 8 la sută către salariaţii Petrom, şereş a precizat că "n-a susţinut partea nici lui Luca, nici lui Voiculescu, ci a salariaţilor. Atâta timp cât legea oferă variante la îndemâna unui ministru, este normal ca ele să fie propuse în guvern". Ministrul economiei a pus declanşarea urmăririi sale pe seama scandalului legat de complexurile energetice de la Rovinari şi Turceni, soldat cu demiterea unui secretar de stat susţinut de democraţi. "Cel care a venit, tot de la PD, este cercetat de DNA, pentru că are un dosar de fals intelectual, pentru un raport de uz intern. Au fost demişi o serie de directori care aveau sprijinul PD", a exemplificat Şereş. El a mai declarat că a primit oferte de a se înscrie în PNL şi PD în perioada în care a fost ministru al economiei, precizând că nu a iniţiat nicio negociere. "Am decis să ies din Coaliţie, împreună cu PC, pentru că este partidul care m-a propus şi m-a sprijinit în această funcţie, pentru că aşa este moral", a arătat şereş.

Neagoe, "trădător" în libertate
Robert Neagoe, şeful Direcţiei Juridice din cadrul Ministerului Economiei, a fost audiat marţi, la Parchetul General, aproape 12 ore, timp în care a luat la cunoştinţă oficial acuzaţiile pe care i le aduc anchetatorii în dosarul privatizărilor strategice. El este învinuit pentru trădare prin transmitere de secrete şi constituire a unui grup infracţional organizat, care acţionează în mod coordonat, în scopul divulgării secretului economic şi concurenţei neloiale. Acuzaţiile aduse lui Neagoe sunt asemănătoare cu cele ale presupuşilor complici din dosar, în prezent arestaţi preventiv - Dorinel Mucea şi Mihai Donciu, însă pe numele său procurorii nu au luat nicio măsură preventivă. După audieri, Neagoe a refuzat categoric să dea vreo declaraţie, rugând jurnaliştii să-l lase în pace. Urmează ca anchetatorii să îl audieze, din nou, şi pe Mustafa Oral, acuzat de spionaj şi constituire a unui grup infracţional organizat, care acţionează în mod coordonat în scopul divulgării secretului economic şi concurenţei neloiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite