Şereş contraatacă: "Băsescu doreşte sânge în piaţa publică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al economiei, senatorul PC Codruţ Şereş, este urmărit penal şi în dosarul Hidroelectrica, alături de alte opt persoane din conducerea acestei societăţi şi din cea a

Fostul ministru al economiei, senatorul PC Codruţ Şereş, este urmărit penal şi în dosarul Hidroelectrica, alături de alte opt persoane din conducerea acestei societăţi şi din cea a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. DIICOT a declanşat urmărirea penală la începutul acestei luni, cei nouă fiind acuzaţi de complot, subminarea economiei naţionale şi asociere în vederea săvârşirii acestor infracţiuni. Parchetul a anunţat ieri că învinuiţii s-au folosit de funcţiile de conducere în care au fost învestiţi şi s-au constituit, în perioada 2001-2003, într-o grupare având o structură suprapusă pe organigrama societăţii SC Hidroelectrica SA. Gruparea ar fi folosit SC Hidroelectrica "în scopuri contrare obiectivelor statuate legal, scopuri ce au fost de natură să submineze economia naţională prin afectarea funcţionării sistemului energetic naţional în condiţii de siguranţă, cu repercusiuni grave asupra întregului sistem economic naţional". Parchetul mai susţine că, prin manopere ilicite, aceştia ar fi creat o pagubă în dauna Hidroelectrica "şi, implicit, în dauna economiei naţionale, punând în pericol grav siguranţa Sistemului Energetic Naţional". Acest dosar a fost declinat de la DNA. Directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, şi preşedintele ANRE, Nicolae Opriş, fost şef al serviciului de contracte din Hidroelectrica, au luat la cunoştinţă ieri de acuzaţiile procurorilor, iar astăzi la Parchet este aşteptat Şereş.

Senatorul PC vine astăzi la DIICOT

Codruţ Şereş a declarat ieri că este nevinovat şi că acuzaţiile sunt aberante. "Acuzaţia care mi se aduce este la fel de forţată şi de absurdă ca şi cea de trădare şi spionaj, de care nu s-a mai auzit nimic de trei luni. Mai au să mă acuze de genocid şi au terminat cu toate acuzaţiile", a conchis Şereş. "Ţinând cont de faptul că domnul Băsescu doreşte sânge în piaţa publică mă aştept să apară şi alte dosare pe numele meu", a mai spus senatorul PC. Potrivit CV oficial, senatorul PC a ocupat, în perioada 2001-2003, funcţia de director dezvoltare afaceri strategice la Grupul Grivco. Traian Oprea, director general al Hidroelectrica din 2003, este judecat de Tribunalul Bucureşti, într-un alt dosar făcut de DNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite