Şereş consideră acuzaţiile din "Hidroelectrica" o răfuială politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al economiei Codruţ Şereş, audiat ieri în dosarul "Hidroelectrica", a declarat că se consideră victima unei răzbunări din cauza "bileţelului ALRO". El a luat la

Fostul ministru al economiei Codruţ Şereş, audiat ieri în dosarul "Hidroelectrica", a declarat că se consideră victima unei răzbunări din cauza "bileţelului ALRO".

El a luat la cunoştinţă, ieri, învinuirile care i se aduc în acest dosar. "Este o răfuială personală pentru apariţia în presă a bileţelului ALRO, o răfuială cu cel care a semnat rezoluţia pe bileţel, trageţi dumneavoastră concluzia cu cine. Faptele de care sunt acuzat există în Codul Penal din 1968 şi e greu să mai vorbeşti acum, în 2007, de subminarea economiei naţionale şi complot", a susţinut Codruţ Şereş, care consideră că "întreaga construcţie este una fantasmagorică şi aberantă". "Bileţelul Alro" este un memoriu al companiei care controlează societatea Alro Slatina, trimis de preşedintele Traian Băsescu, spre rezolvare, lui Codruţ Şereş.

Corpul de control a constatat nereguli

Implicarea lui Şereş în acest nou dosar ar consta în faptul că acesta a refuzat să ia măsurile ce se impuneau în urma controlului efectuat de corpul de control al Ministerului Economiei la Hidroelectrica, în cursul anului 2006. Corpul de control ar fi constatat atunci nereguli legate de atribuirea unor contracte de energie ieftină de către conducerea Hidroelectrica unor furnizori privaţi. Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a precizat că faptele imputate fostului ministru ar fi fost comise, după cum susţin procurorii, în cursul anului 2006, în timp ce dosarul ar fi fost constituit încă din 2005. Tot ieri a mai venit la Parchet, şi fostul preşedinte al ANRDE Ion Lungu. Acesta este în prezent director comercial al Electrica Oltenia, aflată în portofoliul grupului energetic ceh CEZ. De asemenea au fost puşi sub învinuire alţi doi foşti directori de la Hidroelectrica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite