Serbările zăpezii pe pârtiile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe pârtia de la Cozla se poate schia şi noaptea
Pe pârtia de la Cozla se poate schia şi noaptea

Pasionaţii sporturilor de iarnă vor putea participa la acest final de săptămână la mai multe concursuri de schi şi festivaluri care vor avea loc la Gura Humorului, Suceava, şi pe pârtia Cozla, Neamţ.

Weekend perfect pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Distracţia e pe alese, fie că e vorba despre concursuri de schi sau baluri mascate pe pârtie.  La acest final de săptămână, pe Muntele Cozla, în judeţul Neamţ, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului „Piatra pe Zăpadă". De astăzi până duminică, vor avea loc concursul de schi alpin (probă de slalom uriaş), snowboard (slalom paralel) şi un bal mascat programat în ultima zi a evenimentului. Organizatorii vor să promoveze singura pârtie din ţară pe care se schiază până la miezul nopţii în weekend.

Vineri este programată cupa de schi. „Vor fi concursuri unde sunt aşteptaţi să participe toţi fanii acestui sport indiferent de vârstă", spune Cătălin Goldan, directorul societăţii Perla Invest, partener al evenimentului organizat de Primăria Piatra Neamţ.

Sâmbătă, 18 februarie, va avea loc concursul de snowboard slalom paralel, structurat pe categorii de vârstă, iar duminica va fi dedicată jocurilor la baza pârtiei (trasul sforii, hochei cu măturoaie, mersul pe schiuri cu oul în lingura de lemn) şi un bal mascat. „Toţi cei care vor veni la schi costumaţi sau având elemente dintr-un costum vor intra în concurs. Înainte să coboare pe pârtie, aceştia vor face o fotografie la panoul Festivalului Piatra pe Zăpadă. Poza care va strânge  cele mai mule like-uri pe Facebook până marţi, 22 februarie, la ora 16.00, îi va aduce personajului un ski pass de două zile pe pârtia Cozla", spun organizatorii.

Distracţie pe zăpadă la Gura Humorului

La Gura Humorului, judeţul Suceava, au loc la acest final de săptămână Serbările Zăpezii. Distracţia începe de vineri, 17 februarie, la baza pârtiei Şoimul, unde, de la ora 17.00, vor mixa DJ cunoscuţi.

Anul trecut, Balul Operei a inclus şi un spectacol de balet

Sâmbătă va fi organizată Olimpiada Râsului la Gura Humorului, din care nu vor lipsi concursuri umoristice pe pârtie şi pe patinoar. Începând cu ora 18.00, pe scenă va urca trupa Bere Gratis. Distracţia continuă la baza pârtiei cu discotecă în aer liber.

Sâmbătă, de la ora 22.00, are loc o petrecere la piscina acoperită din Complexul Ariniş. Duminică, timp de o oră şi jumătate, începând cu ora 14.00 va avea loc un spectacol folcloric „Dor de la Humor", iar apoi este programat un concurs de schi alpin - Cupa humorenilor. De la ora 18.00, trupa Hara va susţine un concert.

„Trăsniţii", aşteptaţi în Poiană

Săniile „trăsnite" vor face show, pe 25 februarie, pe pârtia Bradul. Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi la distracţie începând cu ora 12.00, fiindu-le pregătite concursuri inedite, de la dans în clăpari până la un show de karaoke, după o porţie de ardei iuţi. Concursul propriu-zis, care va începe la ora 18.00, constă în coborârea pe pârtie cu vehicule cât mai ingenioase, fără motor. Taxa de înscriere este de 15 lei de persoană.

Cluj Fast şi eleganţă la Balul Operei

Cea de-a XVII-a ediţie a Balului Operei va avea loc, la Cluj-Napoca, în 18 şi 19 februarie, la Opera Naţională Română. Producătorul evenimentului, Matei Miko, a dat asigurări că ediţia din acest an va fi un regal de muzică. Evenimentele vor debuta sâmbătă seară, cu tradiţionalul vals prezentat de elevii Centrului de Excelenţă Cluj. În program este cuprins şi spectacolul de operă „Servus, Viena".

Duminică seară, la Gala Laureaţilor, violonistul Gabriel Croitoru va susţine un recital cu vioara Guarnieri „Catedrala", care i-a aparţinut lui George Enescu. Artistul va fi acompaniat, la pian, de Horia Mihail. Recitalul cuprinde piese de Fritz Kreisler, Pablo Sarasate, Heinz Provost, Camile Saint-Saëns şi Jules Massenet.

Programul Balului Operei cuprinde şi o gală de modă-„Transilvania Fashion" - şi Festivalul de Artă Culinară „Gusturi Transilvane". Bilete pentru cele două seri pot fi procurate de la Agenţia de Bilete a Operei, preţul acestora fiind cuprins între 200 şi 350 de lei.

Anul trecut, Balul Operei a inclus şi un spectacol de balet
info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite